Festivalul din România la care se dau gratuit zeci de cărţi. „Să promovăm cititul pentru că este un act de normalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania au anunţat vineri, 2 octombrie, într-o conferinţă de presă, că sâmbătă, 3 octombrie, vor fi împărţite, gratuit, şi întâmplător, peste 500 de pachete în întreg oraşul. Scopul: să-i facă pe oameni să citească.

Peste 500 de pachete de cărţi vor fi oferite cadou,sâmbătă, 3 octombrie, de către organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania. Acesta - din toate genurile literare şi de la mai multe edituri - vor fi lăsate la întâmplare prin Cluj, a afirmat directorul artistic al manifestării Gabriel Bota. 

Potrivit acestuia, mesajul festivalul este foarte clar. ”Vă invit să promovăm împreună cititul pentru că este un act de normalitate. Am avut acest demers, de a «abandona» cărţi în diferite locuri din oraş şi anul trecut. Atunci am oferit doar 100 de volume ale autorilor prezenţi în festival. Anul acesta vom oferi 500 de astfel de cadouri”, adaugă Bota.

organizatorii fict foto

O acţiune asemănătoare a avut loc la Biblioteca Judeţeană din Cluj-Napoca, a afirmat şi preşedintele Uniunii Scriitorilor Cluj-Napoca, Irina Petraş.

Festivalul, la care şi-au anunţat prezenţa 60 de edituri din ţară, se desfăşoară sub motto-ul ”De carte nu scapi”. Manifestarea va debuta pe 6 octombrie cu un marş al lecturii.

Programul pe zile şi ore al festivalului, AICI.

Mai puteţi citi:

Unul dintre cei mai buni scriitori spanioli vine, pentru prima dată, în România la Festivalul Internaţional de Carte Transilvania

Transilvania are propriul festival de carte. Călătorie în lumea literelor pe muzica lui Nucu Pandrea, singurul român care cântă la frunză

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite