Dovada că mulţi români nu au înţeles gravitatea coronavirusului: „I-am rugat să ţină distanţă şi mi-au zis să-mi văd de treabă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericolul coronavirusului nu este încă înţeles pe deplin de întreaga populaţie. Fotografia cu mai mulţi clujeni în vârstă care stau la coadă foarte apropiaţi unii de alţii şi fără protecţie este un exemplu în acest sens. Comentariile apărute în jurul postării sunt, de asemenea, foarte îngrijorătoare.

„AŞA NU!

Această imagine a fost imortalizată ieri, în Piaţa "Ion Meşter" din Cluj-Napoca.


Fac un apel public către Primăria Cluj să mobilizeze Poliţia Locală în pieţe şi să roage cetăţenii să păstreze distanţa de siguranţă de minim 2 metri, atunci când merg la cumpărături. Ideal ar fi să convingem persoanele vârstnice să nu meargă la piaţă sau hypermarketuri în aceste zile de epidemie.

Fac un apel la asociaţiile umanitare din Cluj să se mobilizeze pentru a sprijini bătrânii care au boli cronice şi au nevoie de alimente şi medicamente dar nu trebuie sau nu pot să se deplaseze de la domiciliu. Solicit DSP Cluj să ceară URGENT deschiderea unor linii telefonice gratuite pentru informare şi ajutor.

Sunt zeci de voluntari care ar dori să ajute dar autorităţile nu apelează în mod organizat la ei!”, a postat deputatul Emanuel Ungureanu pe Facebook. 

„SUNTEM ÎN RĂZBOI! În război cu mentalitatea că "nouă nu ni se poate întâmpla nimic!

Eu mă descurc singură, e ruşine să cer ajutorul altora, până trăiesc şi mă pot mişca nu cer ajutorul la nimeni!" - replica unei doamnă în vârstă, atunci când, la gluma ei despre precautiile exagerate legate de coronavirus, i-am răspuns că n-ar trebui sa fie în aglomeraţia din piaţă, că ar trebui să roage pe cineva mai tânăr să-i facă cumpărăturile...

Imaginea e de ieri, din piaţa Ion Meşter din Mănăştur. Plin de persoane în vârstă, care glumeau pe baza pandemiei. I-am rugat să ţină distanţă mai mare între şi mi-au zis să-mi văd de treabă, nervoşi că le stric glumele şi buna dispoziţie. Total întâmplător în poză a intrat un porumbel al păcii, al speranţei. E o pace dinaintea furtunii, o speranţă absurdă că nu ni se poate întâmpla nimic! #InconstientaUcide!”, a mai comentat parlametnarul. 

„Când i-am zis la casă să pastreze distanţa mi-a zis „i-aţi masca daca nu iti convine”

Postarea a atrans mai multe comentarii privind experienţele clujenilor:

Adriana: „Am fost ieri in Mega şi eram 3 persoane care purtam masti. Unele doamne le tineau sub barbie, sa se vada rujul... Inconstienta!!! Degeaba a prezentat ProTv toata dimineata de sambata cu cei doi medici din Asia.”

Loredana: „Ca tot e la moda, merg azi la benzinărie, oamenii civilizaţi, fără sa li se spună întra câte 2 înăuntru ceilalţi aşteptăm frumos la distanta afara, vine un "visător" întra înăuntru în fata tuturor, mai sa îl dărâme pe cel ce plătea. Îl întrebam ca pentru el nu e coada? Iar el mirat nevoie mare zice: "dar eu de unde sa ştiu ca e coada, de ce staţi afara?" Mmai zi ceva....”

Georgeta: „Poate va citeste si doamna de ieri din Lidl de pe Buna Ziua. Cand i-am zis la casa sa pastreze distantia mi-a zis “i-ati masca daca nu iti convine”. Sunteti un formator de opinie, va urmareste multa lume, nu va opriti in a sfatui oamenii ca trebuie sa fim responsabili!”

Eliza: mai rau de atât sunt acei oameni nenorociti care cred ca sunt amuzanti atunci cand iti tusesc direct in fata si nici nu ai timp sa te intorci.. Pe ei cine sa ii pedepseasca? Pot sa le crap capul la fata locului? Intra la auto-aparare?”

Elena: „Mâncare trebuie să cumpărăm! Într-adevăr la Kaufland, în Cluj-Napoca, Mănăştur, era ca înaintea unei mari sărbători anuale. Multă lume, nicio altă măsură de protecţie decât dezinfectarea mâinilor!”

Citeşte şi
 

VIDEO Cozi la supermarket-urile din Cluj de teama raţionalizării alimentelor

Exemplu pentru întreaga Biserică, în vremea coronavirusului: o parohie oferă gratuit mâncare la domiciliu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite