Cum au ajuns fostul şofer al PDL şi consilierul lui Emil Boc experţi în servicii de trafic aerian la ROMATSA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul premierului Emil Boc, Darius Pintilie, şi fostul şofer al PDL în perioada 2004 –2009 , Marius Buzea, au fost angajaţi în mod ilegal ca experţi în servicii de trafic aerian la ROMATSA, se arată într-un comunicat emis astăzi de Biroul de Presă al Guvernului.

Guvernul a emis astăzi un comunicat de presă despre rezultatele unei anchete a Corpului de control al primului-ministru referitoare la angajarea în cadrul Regiei Autonome „Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian˝ - ROMATSA S.A, cu încălcarea prevederilor legale, a anumitor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari. 

Verificările au fost efectuate în lunile ianuarie şi martie. Nota de informare detaliază cazurile consilierului premierului Emil Boc, Darius Pintilie, şi fostului şofer al PDL în perioada 1 martie 2004 – 1 ianuarie 2009 , Marius Buzea. Concluzia care rezultă din raport este:  „S-a constat angajarea la această entitate, cu încălcarea prevederilor legale, a unor colaboratori, consilieri sau rude ale unor demnitari”. 

Nu s-a respectat regulamentul 

Darius Pintilie şi Marius Buzea au depus în februarie 2011, când erau angajaţi pe posturi de consilier personal la cabinetul fostului prim-ministru, Emil Boc, cereri de angajare la ROMATSA.  Corpul de control al premierului susţine că ceerile de angajare au fost aprobate de către secretarul general din cadrul Ministerului Trasporturilor,  şi nu de directorul general al ROMATSA, aşa cum cere regulementul.

 „Cu o adresă din 13 februarie 2014 reprezentanţii ROMATSA au comunicat Corpului de Control al primului-ministru faptul că scrisorile de intenţie ale celor două persoane, Darius Pintilie şi Marius Buzea depuse în vederea angajării în cadrul regiei au fost aprobate de către Ministerul Transporturilor, menţiunea olografă «de acord» şi semnătura aparţinând secretarului general al Ministerului Transporturilor de la acea dată. Din înscrisurile anexate adresei a rezultat faptul că cererile formulate de către Darius Pintilie şi Marius Buzea au fost aprobate de către secretarul general al Ministerului Transporturilor, domnul Gheorghe Dobre. Potrivit dispoziţiilor din Regulamentul de organizare şi funcţionare al ROMATSA directorul general al ROMATSA angajează şi concediază personalul aparatului propriu”.

Fotograf şi şofer, expert în trafc aerian

Conform Guvernului, Darius Pintilie lucrase anterior ca fotograf, agent de vânzări şi inspector la Primăria Cluj-Napoca şi consilier personal al prim-ministrului Emil Boc, absolvind Facultatea de Mecanică, iar Marius Buzea a lucrat ca şofer la PDL şi ca şi consilier al premierului Boc, absolvind Facultatea de Ingineria Produselor Alimentare.  Guvernul arată că în actele Romatsa se afirmă că cei doi ar fi fost angajaţi în urma unui examen scris deşi din evidenţe rezultă că aceştia nu au intrat în sediul regiei în ziua examenului, ei intrând pentru prima dată în clădirea Romatsa abia la circa un an şi două luni mai târziu de la data la care ar fi avut loc examinarea.

Lucrările acestora nu conţin date privind locul, data, ora examinării sau autorul, fiind doar semnate olograf pe ultima pagină, iar un subiect a fost scris identic de cei doi, cu aceleaşi informaţii şi idei, inclusiv cu aceleaşi greşeli de punctuaţie. Darius Pintilie a fost încadrat cu un salariu brut lunar de 9.910 lei, cu spor de vechime de 10%, ca şi Marius Buzea, ulterior majorat la 11.777 lei, ei fiind încadraţi direct pe funcţii de Expert I, alţi angajaţi cu experienţă de 3-15 ani având un salariu mai mic.

Controalele continuă

Conform documentului, regia a efectuat, în perioada 2010-2013, cheltuieli cu salarii în sumă totală de 1,7 miliarde lei, cel mai mare venit brut anual ridicându-se la 698.934 lei, iar cel mai mic venit brut anual fiind de 20.809 lei, la salariul de bază adăugându-se prime de fidelitate, de vacanţă, de Paşti, de Crăciun, adaos lunar pentru „întărirea rezistenţei organismului“. Guvernul precizează totodată că acţiunea de control la Romatsa va continua.

Citeşte şi 

 

Surse: Emil Boc  îşi pregăteşte terenul pentru a forţa PDL –ul să-l excludă. Scopul: intrarea în Partidul Mişcarea Populară

 

Singurul deputat PDL din Cluj a trecut la Mişcarea Populară: „Mă alătur lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea“

 

Elena Udrea a demisionat din PDL şi s-a înscris în PMP: Astăzi mă despart de un partid, dar rămân într-o echipă

 

Deputatul de Vrancea Florin Secară o urmează pe Elena Udrea în Partidul Mişcarea Populară. "Nu rămân prieten cu conducerea PDL Vrancea"

 

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite