Elena Udrea a demisionat din PDL ┼či s-a ├«nscris ├«n PMP: Ast─âzi m─â despart de un partid, dar r─âm├ón ├«ntr-o echip─â

0
0
Elena Udrea Adev─ârul Live FOTO David Muntean
Elena Udrea s-a ├«nscris ├«n Partidul Mi┼čcarea Popular─â FOTO David Muntean

Deputatul Elena Udrea a demisionat din PDL, dup─â 10 ani petrecu┼úi ├«n r├óndul forma┼úiunii, ┼či s-a ├«nscris ├«n Partidul Mi┼čcarea Popular─â, anun┼ú confirmat recent ┼či de Eugen Tomac. Fostul ministru al Dezvolt─ârii a repro┼čat conducerii PDL faptul c─â nu a sus┼úinut proiectul de unificare a dreptei.

Elena Udrea a demisionat din PDL ┼či se va al─âtura partidului Mi┼čcarea Popular─â, proasp─ât intrat ├«n r├óndul forma┼úiunilor politice,potrivit unui anun┼ú formulat de Udrea, al─âturi de Tomac. Udrea s-a ar─âtat nemul┼úumit─â de faptul c─â liderii PDL au hot─âr├ót ca partidul s─â merag─â singur la alegerile europarlamentare ┼či s-a decis s─â plece. Totodat─â, Udrea le-a repro┼čat celor din v├órful PDL faptul c─â au f─âcut o palid─â opozi┼úie majorit─â┼úii USL.

ÔÇ×Ast─âzi m─â despart de un partid, dar r─âm├ón ├«ntr-o echip─â. M─â despart de un partid al─âturi de care am avut succese, am dat cel mai bun Guvern al Rom├óniei, am c├ó┼čtigat Pre┼čedin┼úia Rom├óniei ├«mpreun─â cu Traian B─âsescu, dar aleg, dup─â 10 ani de politic─â, s─â r─âm├ón ├«ntr-o echip─â. Acum 10 ani, m─â al─âturam celui mai frumos proiect politic din Rom├ónia ultimilor 24 de ani, un proiect care era condus de Traian B─âsescu ┼či Theodor Stolojan. A fost nu numai singurul proiect autentic de dreapta, ci ┼či cel care a reu┼čit s─â ├«nving─â st├ónga pesedist─â, a┬á adus o guvernare de dreapta ├«n 2004 ┼či a dat startul unor reforme care continu─â ┼či azi. Am ales s─â fiu consecvent─â cu lupta mea de 10 ani ├«n politic─â ┼či s─â continui s─â cred c─â se poate s─â tr─âim ├«ntr-o Rom├ónie mai bun─â, cu at├ót mai mult ast─âzi, c├ónd vedem o ┼úar─â care a ├«nc─âput pe m├óna USLÔÇť, a explicat Udrea decizia de a se al─âtura PMP.

Totodat─â, ea a ar─âtat c─â este nevoie de revigorarea opozi┼úiei ├«n Rom├ónia ┼či a opinat c─â ÔÇťvocea opozi┼úiei este vocea lui Traian B─âsescuÔÇŁ.

ÔÇ×Nu avem o opozi┼úie puternic─â ├«n acest moment. Vocea opozi┼úiei este vocea lui Traian B─âsescu. Este nevoie de o for┼ú─â politic─â ├«n stare s─â se opun─â USL, curajoas─â, care s─â fac─â opozi┼úie, ├«n stare s─â nu pactizeze cu USL. Astfel de oameni politici se g─âsesc peste tot azi ┼či al─âturi de ei pot veni mul┼úi din cei care privesc la politic─â f─âr─â ├«ncredere ┼či a┼čteapt─â s─â se dea un semnal c─â se mai dore┼čte s─â se lupte pentru o Rom├ónie ca afar─â. O astfel de for┼ú─â politic─â eu cred c─â este Mi┼čcarea Popular─âÔÇť, a ar─âtat Udrea.

Totodat─â, ea a explicat motivele deciziei de a demisiona din PDL: democrat-liberalii s-au dezis de pre┼čedintele Traian B─âsescu.

ÔÇ×├Än PDL, ast─âzi, exist─â un curent ÔÇô cel care conduce acest partid ÔÇô care s-a dezis ├«n ultimul timp de propria istorie de succes, de propria guvernare, de lucrurile bune care s-au f─âcut ├«n guvernarea PDL. ┼×i mai grav, s-a dezis de Traian B─âsescu! Tot ├«n PDL exist─â mul┼úi oameni care au muncit ca proiectele lui B─âsescu s─â fie puse ├«n practic─âÔÇť, a mai spus ea.

├Äntrebat─â dac─â a discutat cu pre┼čedintele Traian B─âsescu varianta ├«nscrierii ├«n PMP, Udrea a admis c─â au existat astfel de discu┼úii.

ÔÇ×Pre┼čedintele Traian B─âsescu ne-a atras aten┼úia c─â este un proiect greu, ├«n care vii s─â munce┼čti ┼či ├«n care rezultatele depind de c├ót de mult─â pasiune pui. Adic─â exact ce ├«mi doresc eu s─â fac ├«n politic─âÔÇť, a declarat ea.

Varianta PDL

De partea cealalt─â, tab─âr─â lui Vasile Blaga se preg─âtea s─â o exclud─â pe Udrea din partid, s├ómb─ât─â, ├«n cadrul Colegiului director al partidului, care va avea loc la Bra┼čov, a┼ča cum spuneau surse apropiate conducerii partidului. Liderii PDL au avertizat-o de mai multe ori pe ELena Udrea s─â nu mai fac─â declara┼úii ├«mpotriva partidului. Ieri sear─â, imediat dup─â ce Mi┼čcarea Popular─â a fost ├«nregistrat oficial ca partid, Elena Udrea a salutat decizia ┼či a avertizat c─â mai mul┼úi democrat-liberali ar putea trece ├«n forma┼úiunea condus─â de Eugen Tomac.┬á

"M─â bucur, pentru c─â era nevoie de o voce puternic─â a Opozi┼úiei. (...) Altept ca Partidul Mi┼čcarea Populara s─â fac─â un altfel de politic─â, cu siguran┼ú─â PMP va face o adevarat─â Opozitie la USL. Mul┼úi din PDL vor sa fie ├«ntr-un proiect care s─â fie o adevarata opozitie la PSD, care sa poat─â da pre┼čedintele Romaniei ├«n 2014, care sa continue viziunea lui Traian B─âsescu", a declarat Udrea, la Realitatea TV.┬á

Conducerea PDL s-a sim┼úit deranjat─â de aceast─â declara┼úie ┼či a preg─âtit excluderea fostului ministru al Dezvolt─ârii din partid. Elena Udrea a fost invitat─â s├ómb─ât─â s─â-┼či sus┼úin─â cauza ├«n fa┼úa conducerii PDL.

Vicepre┼čedintele PDL, Gheorghe Ialomi┼úeanu, ├«i transmite Elenei Udrea c─â trebuie s─â sus┼úin─â proiectul PDL, nu alt partid. ÔÇ×At├ót timp c├ót este ├«nscris─â ├«n PDL, Elena Udrea trebuie s─â fac─â politica acestui partid, s─â su┼úin─â proiectul nostru comun, care ├«nseamn─â c├ó┼čtigarea alegerilor preziden┼úiale cu C─ât─âlin predouiu candidat. Asta trebuie s─â ├«n┼úeleag─â Elena Udrea. Dac─â nu va sus┼úine acest proiect, ne g├óndim ┼či la alte m─âsuriÔÇť, a spus Ialomi┼úeanu.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite