Cum a rămas marcat un german de un restaurant din România. „Nici la Frankfurt sau Berlin nu vezi așa ceva”

0
Publicat:

Mark, un tânăr german care a vizitat România, a povestit experiența sa din două resturante, unul în Sibiu, celălalt în Cluj. A rămas surprins de ceea ce a văzut.

Restaurantele din Cluj și București nu au fost pe placul lui Mark. FOTO Unsplash
Restaurantele din Cluj și București nu au fost pe placul lui Mark. FOTO Unsplash

Mark, un tânăr care provine dintr-o familie de germani cu rădăcini în Sibiu și Cluj, a vizitat România pentru a vedea locurile în care au trăit strămoșii săi. Spune că i-au plăcut ambele orașe, dar că a rămas cu câteva semne de întrebare.

„M-au surprins mult prețurile. Cum să aveți asemenea prețuri? Am fost într-un restaurant la Cluj și de abia mi-au ajuns banii să plătesc la sfârșit. Așa ceva nici în Frankfurt și Berlin nu vezi, iar Frankfurt e centru financiar european”, a spus el.

La Sibiu, într-un alt restaurant, a rămas surprins de modul în care se comportau clienții de la o masă alăturată, fără ca cineva să intervină. „Erau unii care urlau, vorbeau la telefon pe difuzor și au spart la un moment dat și un  pahar, dar nimeni nu îndrăznea să-i pună la punct, să le spună să vorbească măcar mai încet. Și culmea că restaurantul era unul bine cotat, aflat în centrul orașului, iar când am ieșit am văzut și o mașină de poliție un pic mai încolo”, a adăugat el.

Supermarket german din România, mai scump ca în Germania

Germanul a rămas neplăcut surprins și de prețurile din supermarketuri. Aici a văzut prețuri mai mari în Germania, deși salariile nu suferă comparație.

„Am fost într-un supermarket german din România și am văzut aceleași produse ca în Germania, dar mai scumpe. Eu știam că românii au salarii de cel puțin 5-6 ori mai mici ca în Germania sau Franța, ba chiar mai mici și decât în țări ca Italia și Spania unde veniturile nu sunt mari, dar văd că românii rabdă și plătesc mai mult ca noi”, a mai spus el.

I-au plăcut în schimb ambele orașe, atât Clujul cât și Sibiul. „Clujul mă duce cumva cu gândul spre Munchen, spre orașele bavareze, e un oraș foarte plăcut ochiului. Sibiul e puțin diferit, dar la fel de frumos ca și Clujul. România e chiar frumoasă, păcat că nu sunt drumuri, iar trenurile merg așa de încet că te poți da jos din ele și să alergi în paralel”, a concluzionat germanul.

El nu a precizat numele restaurantului în care a luat masa, dar se știe că restaurantele din Cluj și București sunt printre cele mai scumpe din Europa. Spre exemplu, în Cluj există un resturant care are în meniu cafea cu aur, carne de vită cu foiță de aur și alte delicatese la prețuri astronomice. Cel mai recent, patronul restaurantului s-a lăudat că vinde cafeaua mai scumo ca în Dubai și că va introduce în meniu cel mai scump burger, la 6.200 de euro, depășind astfel recordul unui local de lux din SUA unde același burger costă 6.000 de dolari.

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite