Cum a ajuns o carte primită cadou de Emil Boc în apartamentul Vanessei Amal Youness. Femeia este anchetată de DNA pentru că ar fi luat mită 1 milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Clujului, Emil Boc, este martor în dosarul Vanessei Amal Youness, o femeie de afaceri acuzată de DNA că ar fi primit mită 1 milion de euro în 2011. Suma ar fi fost plătită pentru intervenţia pe lângă premierul Emil Boc în legătură cu plata unor licenţe Microsoft. Din dosar rezultă că în locuinţa suspectei s-a găsit o carte primită de edilul Clujului în 2009, cu ocazia unei vizite la UPU SMURD Bucureşti.

DNA instrumentează un nou dosar în care cercetează unde ar fi ajuns 1 milion de euro pe care Vanessa Amal Youness i-ar fi primit mită pentru a interveni pe lângă premierul Emil Boc în 2011 în legătură cu prelungirea licenţelor Microsoft cerută de Ministerul Comunicaţiilor, potrivit rechizitoriului.

Femeia ar fi fost o apropiată a fostului premier, reiese din acelaşi document prin care Vanessa Youness a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă la sfârşitul lui ianuarie 2019, relatează G4Media.ro.

Carte cu dedicaţie pentru Boc, în locuinţa Vanessei 

Emil Boc, în calitate de martor în dosarul Vanessei Amal Youness, a susţinut la DNA că nu a cunoscut dedesubturile afacerii de corupţie, care s-ar fi derulat fără ştirea şi implicarea lui. Din rechizitoriu rezultă că Vanessa a locuit în acelaşi bloc de pe Calea Victoriei în care a fost cazat Emil Boc în perioada în care a avut calitatea de premier. La percheziţia apartamentului tinerei femei de afaceri de 34 de ani, născută în Craiova, dar care avea domiciliul în Cluj-Napoca, procurorii găsit două volume intitulate „Medicina de urgenţă – Ghid pentru studiu comprehensiv”. Pe una dintre filele primului volum era o dedicaţie adresată lui Boc: 

„Domnului Prim Ministru Emil Boc

Cu ocazia vizitei la UPU-SMURD Bucureşti din partea medicilor şi medicilor rezidenţi în Medicina de Urgenţă.

10.07.2009

Bucureşti”.

Edilul clujean a „a arătat că a cunoscut-o din întâmplare pe inculpata Youness Amal Vanessa, în jurul anului 2009-2010, când avea calitatea de premier al Guvernului României, în contextul în care aceasta fusese diagnosticată cu o maladie gravă – scleroză multiplă şi astfel i-a solicitat sprijinul pentru a ajunge la un doctor de specialitate. Inculpata l-a abordat pe martor în curtea blocului unde locuia (într-un apartament închiriat de partid situat în Bucureşti, la intersecţia Calea Victoriei cu str. Banului), bănuind că locuia în acelaşi bloc sau în zonă”, au arătat procurorii în rechizitoriu.

Boc a mai spus în faţa procurorilor: „În momentul în care m-am mutat la Cluj, după câştigarea alegerilor locale din 2012 şi am eliberat apartamentul din Bucureşti, ştiu că am lăsat o cutie de cărţi şi reviste în scara blocului deoarece nu erau de strictă specialitate juridică sau politologică, lucrări care mă interesau în mod special. Cred că le-am lăsat în acea cutie, pentru ca cei interesaţi din bloc să le folosească, dacă doresc”.

Văzuţi împreună la o adunare a Martorilor lui Iehova

Martora Elena Verioti a povestit procurorilor despre Vanessa Amal Youness:

„Călătorea extrem de mult în destinaţii exotice, avea şofer personal, toate acestea în ciuda faptului că aparent nu avea nicio ocupaţie, deşi susţinea că a terminat medicina la Cluj. (…) Aceasta mi-a povestit că îl cunoaşte pe premierul Emil Boc, din perioada studenţiei, chiar ajutând-o la un moment dat într-o problemă de sănătate (…)

Personal, l-am observat pe Emil Boc într-o singură situaţie în care era prezentă şi Vanessa şi anume cu prilejul «botezului» de convertire la Martorii lui Iehova al acesteia, ce a avut loc la Cluj, cred că la Hotel Ramada, ocazie cu care am obsevat că premierul Emil Boc s-a salutat şi a discutat câteva minute cu mama Vanessei”, se arată în ancheta G4Media. 

Citeşte şi

Emil Boc şi-a publicat declaraţia de avere. Cât a câştigat primarul Clujului în 2018

Emil Boc şi-a făcut un e-mail unde va primi reclamaţiile oamenilor. „Promit să prezint lunar un raport”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite