„Am rămas fără job, caut cantină ieftină la Cluj“. Răspunsurile înduioșătoare primite de tânăr

0
Publicat:

„Sunt într-o poziție dificilă - există vreun loc care să ofere o masă gratuită zilnică prin oraș sau vreun pont pentru ceva foarte ieftin?” - anunțul postat online de un tânăr aflat în nevoie a generat o listă cu cele mai ieftine locuri unde poți mânca în Cluj, cu dovezi de mare omenie.

Un clujean rămas fără job caută ajutor online. FOTO: Freepik
Un clujean rămas fără job caută ajutor online. FOTO: Freepik

„Bună! Știți cumva să existe prin oraș un loc unde se servește gratuit o masă sau vreun pont pentru ceva foarte ieftin, cu resurse minime de gătit? Mi-am pierdut locul de muncă, ultimii bani îi țin pentru cheltuielile cu locuință, până îmi găsesc altceva o să fie o perioadă mai grea și nu știu exact cum să procedez să mă descurc până trec de greu”, a scris un tânăr pe rețeaua Reddit.

„Îmi cer scuze pentru throwaway, nu e cel mai strălucit moment din viață mea și sincer mi-e rușine de ce a ajuns aceasta. Mulțumesc pentru orice sfat sau ajutor!” - a completat tânărul.

Postarea a strâns mai bine de 30 de mesaje care mai de care mai emoționante. Oamenii au dat dovadă de empatie, i-au recomandat cantine unde se mănâncă la un preț rezonabil în cel mai scump oraș din România, unii s-au oferit să-i găsească un loc de muncă, iar cineva chiar s-a oferit să-i trimită ultimii săi bani.

De departe cel mai emoționant comentariu este următorul: „Salutare. Și eu mi-am plătit tot și am făcut cumpărăturile. Am vreo 20 de lei pe Revolut ce mi-au rămas poate pentru o bere... Dacă vrei, lasă-mi mesaj să îți trimit banii, poate te ajută măcar azi cu ceva cald. Nu e mult îmi pare rău.”

Potrivit Direcției Județene de Statistică Cluj, salariul mediu net a ajuns în județul Cluj, în luna august 2023, la 5.600 lei, iar salariul mediu brut a fost de 8.940 lei. Prețurile la imobiliare sunt cele mai mari din țară, iar în ceea ce privește restaurantele, prețurile sunt, de asemenea, foarte mari.  

Unde poți mânca cu 20 de lei un meniu 

Foarte multe persoane i-au recomandat tânărului aflat în nevoie tot felul de cantine și locuri unde se poate mânca decent.

Mergi la cantina de pe Dorobanților de la Seminarul Teologic. De la 12 la 16 de luni până joi și de la 12-15 vineri, poți lua și la pachet, mâncarea e minunatăăăăă. Cam 20 lei felurile 1 și 2 împreună”, a recomandat cineva.

Un alt clujean l-a îndrumat spre cantina socială a Primăriei Cluj-Napoca din Piața Muzeului, care are un program numit „O masă caldă”.

Ajutat să-și găsească loc de muncă

Mai multe persoane s-au oferit să-i găsească un loc de muncă. „Dacă ai nevoie de un loc de muncă, dă-mi mesaj. Nu-s patron, dar știu o firmă care are nevoie de oameni”, a spus cineva.

Altcineva i-a cerut un CV: „Lucrez la o firmă de recrutare, lasă-mi un CV, poate te pot ajuta”.

Uita-te pe Facebook la pagina <O masă caldă>, în fiecare zi pe la ora 4 se distribuie mâncare lângă biserica din Piața Cipariu (cea nefinalizată)”, a susținut un alt clujean.

Era ceva cantină și la primărie dacă bine-mi aduc aminte, o mai întrebat cineva pe aici + recomand și cantina UBB, chiar au ce trebuie, doar că costă vreo 20 lei”, a susținut un alt internaut.

Man, îmi pare rău, dar cred că pe la cantinele bisericilor o să găsești sigur ceva...sau caută pe Google asociații de ajutor social umanitar. Ai să vezi că trece, nu te lăsa. Multă baftă!”, l-a încurajat un clujean.

Este un centru de incluziune socială pe strada Sobarilor în Iris. Acum 2 ani serveau mese gratuite la persoane din medii defavorizate, sunt sigur că dacă suni te lămuresc cu detaliile”, a intervenit altcineva.

„Nu știu daca ajută sau nu, dar la Auchan (cel puțin la cel din Iris), de la ora 20 au 50% reducere la toate preparatele de la masa caldă, ce mai rămâne, ce-i drept, dar poți ajunge la un 8-10 lei un fel doi destul de consistent. La ora 20 ar trebui să fi deja pe acolo, că se cam cumpără - dar sigur poți prinde una-alta”, a spus un alt clujean.

15 lei un meniu întreg

Eu la cantina UT din Observator mănânc o supă și felul 2 (ieri am luat o porție de cartofi natur cu 2 pulpe de pui) cu sub 15 lei, doamnele sunt foarte drăguțe, mâncarea e bună și nu-ți cere nimeni niciun act, e deschis de la 12-18 de luni până vineri. Baftă!”, a recomandat un clujean.

Altcineva a recomandat cantina Universității de Medicină și Farmacie, unde mănânci bine de 10 lei. Un tânăr a replicat că pentru a putea mânca acolo trebuie să fii student/ rezident/cadru UMF. În plus, „un meniu complet (să mănânci bine), te duce pe la 15 lei, nu chiar 10, cu cele mai ieftine preparate din fiecare fel. Stai la coadă 30-60 minute (și mai și risca să afle că nu poate intra, că i se cere carnetul / legitimația)”, a completat acesta.

„OP, încearcă în Piața Muzeului, străduță care merge spre Central. Pe dreapta cred că încă este o cantină a Primăriei”, a mai scris cineva.

„Apreciez toate comentariile lăsate aici, mulțumesc, e un pont bun, dacă nu o să mă ajute pe mine, o să ajute cu siguranță pe altcineva în viitor!”, a răspuns tânărul.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite