A patra zi de proteste antisistem la Cluj. Oamenii fac liste cu solicitări: „Vrem lustraţie în administraţie”

0
0

Clujenii au ieşit şi în această seară în stradă. Circa 300 de persoane s-au întâlnit în Piaţa Unirii pentru a patra zi consecutiv. Oamenii au început să facă liste de solicitări care sunt citite la portavoce.

UPDATE 21.37 Circa 200 de oameni s-au întors în Piaţa Unirii. 

Oamenii sunt îndemnaţi să doneze sânge, să facă tot ce pot ca să ajute. 

Se ţine încă un moment de reculegere. Se anunţă că mâine formaţia Grimus va organiza un concert comemorativ. 

Tinerii s-au împărţit în grupuri şi au analizat revendicările. 

Cum s-a încheiat a patra zi de proteste la Cluj. ”Donaţi sânge! Haideţi să ajutăm cum putem!”

UPDATE 21.30. În faţa Prefecturii oamenii au strigat: "Corupţia ucide" şi "Vrem lustraţie în administraţie". Marşul a continuat pe Bulevardul 21 Decembrie. Oamenii scandau: "Uniţi salvăm toată România". La capătul Bulevardului 21 Decembrie, unul dintre organizatori a anunţat că a mai murit o victimă de la Colectiv - în video mai jos:

UPTADE 21.00 Circa 150 de persoane mărşăluiesc pe Bulevardul Eroilor scandând: "Reducerea fiscalităţii, asta ne-o dorim cu toţii", "Privilegii religioase nu aduc deloc foloase", "Vrem lustraţie în administraţie". În faţa catedralei ortodoxe ei strigă: "Şcoli şi spitale pentru fiecare". 

UPDATE 20.45 Oamenii au îngenuncheat pentru un moment de reculegere. S-a plecat în marş pe Bulevardul Eroilor. Se scandează "Parlament aglomerat, de 300 acceptat". 

UPDATE 20.30 Oamenii au început să facă liste de solicitări care sunt citite la portavoce. "Confiscarea averilor ilicite", "Deblocarea posturilor în Educaţie şi Sănătate", "reducerea fiscalităţii", "Două termene la alegerile locale", "Vrem lustraţie". 

UPDTATE 20.00 Circa 300 de persoane în centrul Clujului. Oamenii au făcut o mică listă cu ceea ce se va scanda. Robin Molnar, IT-ist de profesie, a susţinut că cererile oamenilor sunt: parlament unicameral, fara imunitate. "Cerem normalitate".

 

image

UPDATE 19.30 Circa 100 de clujeni au venit în Piaţa Unirii. Unul dintre organizatorii protestului, Robin Molnar a cerut manifestanţilor: "Când apar băieţii de la galerie să nu stăm pe lângă ei". 

UPDATE 19.00 Circa 20 de clujenii s-au întâlnit sâmbătă seara în Piaţa Unirii. Lângă lumânările aprinse în memoria victimelor de la clubul Colectiv a apărut un panou cu un mesaj emoţionat adresat acestora. 

cluj

Circa 3.000 de clujeni au protestat vineri seara, 6 noiembrie, când pentru prima dată de la începutul protestelor, oamenii au mărşăluit spre cartierul Mănăştur, cel mai mare din oraş, trecând prin complexul studenţesc Haşdeu. În loc să crească, numărul manifestanţilor a ajuns la circa 1.000 când s-a decis întoarcerea spre centru.

Joi, 5 noiembrie, au protestat circa 2.000 de oameni, iar miercuri, în jur de 4.000. De duminică şi până marţi inclusiv, oamenii au venit În Piaţa Unirii, au aprins o lumânare, au adus flori şi au ţinut un moment de reculegere.

Mai puteţi citi:

A doua zi de proteste antisistem la Cluj. Circa 2.000 de oameni mărşăluiesc prin oraş: ”Jos Parlamentul, sus tineretul”

LIVETEXT Proteste antisistem la Cluj-Napoca. Circa 4.000 de clujeni în stradă: ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn

Parastas pentru victimele de la Colectiv. Mitropolitul Clujului: ”În momentele acestea, oamenii pot spune multe, dar nu ajută la nimic. Rugăciunea ajută”

Centrul Clujului, plin de lumină. A treia zi când oamenii vin, aprind lumânări, aduc flori şi ţin un moment de reculegere

Mai multe - Cluj-Napoca

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite