A doua zi de proteste antisistem la Cluj. Circa 2.000 de oameni mărşăluiesc prin oraş: ”Jos Parlamentul, sus tineretul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 2.000 de oameni au ieşit şi joi, 5 noiembrie, la Cluj, în semn de solidaritate cu mişcările din alte oraşe. Oamenii au scandat împotriva clasei politice, a ÎPS Daniel, au cântat Imnul României şi au ţinut mai multe momente de reculegere.

UPDATE 21.55 Manifestanţii au cântat Imnul Naţional în Piaţa Unirii şi apoi au plecat spre case. 

UPDATE 21.46 Protestatarii au ajuns pe strada Napoca şi strigă: ”România, priveşte cerul mâine pică tot sistemul”. Oamenii au ajuns în Piaţa Unirii, locul de unde au pornit şi scandează ”Ole, ole, Victor Ponta nu mai e!”.

UPDATE 21.38 Ajunşi în faţa clădirii Primăriei Cluj-Napoca, oamenii ţin un moment de reculegere.

UPDATE 21.30 Coloana de manifestanţi a ajuns pe strada Memorandumului şi strigă ”Haideţi cu noi”.

UPDATE 21.22 Mulţimea de la Cluj începe să plece spre case. Mai sunt circa 500 de oameni în stradă. Ei strigă ”Jos Parlamentul, sus tineretul!”.

UPDATE 21.17 Manifestanţii sunt pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. S-au întors cu spatele la clădirea Prefecturii şi strigă ”Nu vrem să fim o naţie de sclavi”.

UPDATE 20.54 Lângă clădirea the Office din Cluj, se cântă Imnul României.

UPDATE 20.47 Clujenii ţin un moment de reculegere pentru victimele exploziei de la Braşov. Se strigă ”Braşov”.

image

UPDATE 20.29 S-au oprit la Biblioteca Judeţeană ”Octavian Goga” şi strigă ”Daniel, Daniel, du-te după Viorel”, ”Uniţi, salvăm toată România!”.

UPDATE 20.22 Manifestanţii s-au oprit câteva minute în faţa reprezentanţei Dacia din Cluj unde au strigat ”Salvăm industria română!”, apoi au trecut de Piaţa Mărăşti. Strigă ”Nu staţi la ferestre”, ”Nu staţi în casă dacă vă pasă!”. 

Manifestanţii mărşăluiesc prin Cluj şi strigă: ”Daniel, Daniel, du-te după Viorel!”

UPDATE 20.10 Se strigă ”Toate partidele fură prin rotaţie”, ”Uniţi, salvăm toată România”, ”Vrem jandarmii înapoi, să ne apere de voi”, ”Singura soluţie, înc-o revoluţie”, ”Păcat de sângele vărsat”.

Numărul manifestanţilor a ajuns la circa 2.000. Moment emoţionant când  o pensionară s-a oprit  şi a aplaudat tinerii care participau la marş. 

UPDATE 19.57 S-a plecat în marş pe Bulevardul Eroilor, se merge spre cartierul Mărăşti. Au ajuns în faţa sediului DNA şi se strigă ”DNA curăţă politica!”. Strada Calea Dorobanţilor din Cluj e blocată. 

Marşul manifestanţilor clujeni. Ce zic ei: Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”

UPDATE 19.35 Se strigă ”Vrem dreptate, nu imunitate”, ”Vrem spitale, nu catedrale”, ”Dacă vă pasă, ieşiţi din casă”, ”Daniel, go to hell”.

UPDATE 19.20 Sunt circa 1.000 de oameni în piaţă şi se ţine un moemnt de reculegere. Apoi au început să scandeze ”Monarhia salvează România”, ”Comuniştii afară, regele în ţară”, ”Uniţi, salvăm toată România”.

UPDATE 19.10 Victor Maghiar, un pensionar venit la protest, fost profespr, a fost invitat să spună câteva cuvinte la portivoca: ”Până nu pleacă clasa politică, românii nu pot zâmbi”.

image

Florin Bădiţă, tânărul care a organizat momentul comemorativ de duminică, de la Cluj, a declarat că vor trimite mâine, la Cotroceni, la consultările la care reprezentanţii manifestanţilor au fost chemaţi azi de preşedintele Iohannis, un laptop. Iar pe el, toate propunerile manifestanţilor. 

De ce au ieşit clujenii azi în stradă:

Ce cer manifestanţii din Cluj, în a doua zi de proteste

UPDATE 18.49 Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 500.

image

UPDATE 18.01 Sunt circa 20 de persoane în Piaţa Unirii din Cluj.


Clujenii au anunţat că joi, 5 noiembrie, vor mărşălui pe străzile oraşului începând de la ora 18.00. punctul de întâlnire este Piaţa Unirii, se arată pe pagina de Facebook dedicată acestui eveniment organizat de Ioan-Francisco Velichi. Circa 500 de oameni au anunţat că vor participa la eveniment.

Ieri au ieşit în stradă aproximativ 4.000 de oameni la Cluj. Au scandat lozinci împotriva clasei politice şi împotriva ÎPS Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Protestul a început la ora 18.00 şi a durat aproape patru ore. S-a strigat ”Toate partidele, aceeaşi mizerie”, ”Bucureşti, nu uita, Clujul e de partea ta”, ”O singură soluţie, înc-o revoluţie”, ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn”, ”Parlament penal, marş la tribunal”.

Este a doua zi când clujenii ies să protesteze. De duminică până marţi inclusiv, zeci de oameni au mers şi au aprins lumânări, au adus flori, au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care şi-au pierdut viaţa la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Mai puteţi citi:

LIVETEXT Proteste antisistem la Cluj-Napoca. Circa 4.000 de clujeni în stradă: ”Ghinion, ghinion, Clujul s-a trezit din somn

Parastas pentru victimele de la Colectiv. Mitropolitul Clujului: ”În momentele acestea, oamenii pot spune multe, dar nu ajută la nimic. Rugăciunea ajută”

Centrul Clujului, plin de lumină. A treia zi când oamenii vin, aprind lumânări, aduc flori şi ţin un moment de reculegere

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite