Parastas pentru victimele de la Colectiv. Mitropolitul Clujului: ”În momentele acestea, oamenii pot spune multe, dar nu ajută la nimic. Rugăciunea ajută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parastas în faţa Catedralei Ortodoxe din Cluj  FOTO: Florina Pop
Parastas în faţa Catedralei Ortodoxe din Cluj  FOTO: Florina Pop

Sute de clujeni au venit la slujba de parastas oficiată de Mitropolitul Clujului marţi seara, în faţa Catedralei mitropolitane. Au aprins lumânări şi au spus rugăciuni.

Mitropolitul Clujului împreună cu mai mulţi preoţi din oraş au oficiat un parastas în faţa Catedralei mitropolitane. La slujba, care a început la ora 19.30, au venit sute de oameni. Acesta a pomenit, de mai multe ori, în timpul slujbei numele celor 32 de tineri care au pierit în tragedia de la Clubul Colectiv. La final a rostit câteva cuvinte prin care a transmis gânduri de încurajare către familiile care şi-au pierdut fiii şi fiicele în incendiu.

”De câteva zile o suferinţă cumplită îi încearcă pe părinţii tinerilor care au murit în catastrofa de la Bucureşti. Noi în seara aceasta, zi în care cei mai muţi dintre ei au fost înhumaţi, am oficiat acest parastas, această comuniune de compasiune pentru părinţii lor şi pentru cei dragi. 

E foarte greu să-ţi explici de ce s-a întâmplat acest lucru. Înţeleptul Solomon, gândindu-se la moartea unui om tânăr, în Cartea Înţelepciunii sale zice aşa: Plăcut fiindu-i lui Dumnezeu, Dumnezeu l-a luat dintre pământeni ca răutatea să nu-i schimbe sufletul. Este o explicaţie. Nu ştiu dacă ea poate aduce o mângâiere suficientă pentru cei care şi-au pierdut fiii şi fiicele. (…) Au fost tineri, frumoşi, plini de viaţă şi s-a frânt, după socoteala noastră omenească, prea devreme calea vieţii lor. Oricum, în acest moment singurul lucru bun pe care îl putem face este să ne rugăm pentru ei şi să fim aproape de cei care suferă, să avem compasiune'', a afirmat Mitropolitul Clujului.

Potrivit acestuia, singurul mod în care am fi de folos este cel de a ne ruga.

”E greu să te rosteşti referitor la moartea celor tineri. (…) Mai bun lucru decât să ne rugăm la Dumnezeu pentru ei nu putem face. În momentele acestea, pline de necaz şi de durere, oamenii pot spune multe lucruri numai că ele nu ajută la nimic. Rugăciunea, compasiunea, dragostea, înţelegerea, acestea sunt necesare în momente ca acelea pe care le trăiesc cei ce şi-au pierdut copiii în Clubul Colectiv din Bucureşti”, a mai spus mitropolitul. 

Incendiu la Clubul Colectiv din Bucureşti. Mesajul Mitropolitului Clujului: ”Singurul lucru bun pe care-l putem face este să ne rugăm pentru ei” 

Pe aceeaşi temă:

Incendiu Club Colectiv. Mărturiile cutremurătoare ale martorilor tragediei: „Cei care cădeau erau călcaţi în picioare“

Incendiu club Bucureşti: Colectiv, unul dintre cele mai renumite localuri de concert din Capitală. În seara tragediei, intrarea a fost liberă

Incendiu Colectiv. Cine este Alin Anastasescu, acţionarul principal al firmei care deţine Clubul Colectiv

Incendiu la Club Colectiv. Liste cu răniţii tragediei din Capitală, internaţi la diverse spitale din Bucureşti

Incendiu în Club Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Colectiv, clubul în care zeci de tineri au ars de vii

Incendiu Club Colectiv. Este nevoie de sânge! Unde puteţi dona chiar acum

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite