Unul din pompierii răniți la Crevedia s-a întors acasă. Militarul din Călărași a fost tratat în Belgia

0
Publicat:

Călărășeanul Mihai Gheorghe a văzut moartea cu ochii la Crevedia. În seara exploziilor devastatoare din data de 26 august s-a aflat printre salvatorii care au intervenit. Rănit grav la rândul său, pompierul a fost transferat în Belgia pentru tratament.

Mihai Gheorghe a fost rănit la Creveedia FOTO Facebook/ Marius Dulce
Mihai Gheorghe a fost rănit la Creveedia FOTO Facebook/ Marius Dulce

La mai bine de o lună de tragedie, tânărul s-a întors sănătos acasă. El a fost vizitat de Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, care i-a înmânat o diplomă de excelență pentru "curajul cu care a intervenit în tragicul incident de la Crevedia".

Marius Dulce a postat pe pagina sa de socializare un mesaj pentru tânărul pompier:

"Încă un rănit al exploziilor de la Crevedia a revenit în ţară. Pompierul, tratat în Belgia, a fost primit pe aeroport cu aplauze."Da! Este vorba de Mihai Gheorghe, călărășeanul nostru care a luptat cu flăcările punându-și în pericol propria viață. Urmele exploziilor i-au rămas pe față și pe palme, acoperite acum de mănuși.E prea sensibilă pielea și va trăi așa un an de aici înainte.Astăzi, l-am găsit acasă.Dârz ca un adevărat militar.I-am mulțumit pentru curajul său și i-am oferit ajutorul meu. Pentru că astfel de călărașeni ne fac inima să bată mai tare. A mândrie!Respect, Mihai!", a scris primarul.

Numărul deceselor în cazul exploziilor din Crevedia a ajuns la șase

Bilanţul exploziei de la staţia GPL din Crevedia a ajuns, pe 2 octombrie 2023, la 6 morţi după ce un pacient cu arsuri internat la o clinică din Lubeck, Germania, a decedat, arată raportul privind victimele transmis de Ministerul Sănătăţii.  Este vorba despre un localnic din Crevedia care a suferit arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului.

Până în prezent au fost externați 48 de pacienți, respectiv 41 din spitalele din România și 7 din unitățile medicale din străinătate.

Astfel, din cei 12 pacienți transferați în alte țări, patru rămân internați, șapte au fost externați: unul din Bruxelles, doi din Berlin, doi din Graz, unul din Viena și unul din Bergen, iar unul a murit pe 30 septembrie, într-un spital din Lubeck, Germania.  

Tragedia de la Crevedia s-a soldat cu  decesul a 6 persoane, vătămarea corporală a altor 56, şase case distruse total, 83 de case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.  

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite