Peste 80 de persoane s-au constituit parte civilă în dosarul Crevedia. Sumele sunt imense

0
Publicat:

Un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv.

Se solicită prelungirea măsurii arestării preventive  FOTO Pexels
Se solicită prelungirea măsurii arestării preventive FOTO Pexels

În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023”, informează miercuri PÎCCJ.

Dispozițiile legale, încălcate în mod sistematic

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-a reţinut că „inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi”, citează Agerpres.

Potrivit procurorilor, faptele menţionate au avut următoarele consecinţe: decesul a 5 persoane, vătămarea corporală a 56 de persoane, 6 case distruse total, 83 case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative - autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor, aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.

90 de oameni, audiați până acum

Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane”, arată sursa citată.

Până în acest moment, au fost audiaţi, în calitate de persoane vătămate, 90 de cetăţeni care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. Dintre aceştia, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite