Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest

0
Publicat:

Tribunalul București a decis ca patronii stației GPL din Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă, să rămână în arest preventiv, potrivit Agerpres. Decizia vine după ce doi au depus o contestație asupra deciziei de arest pentru 30 de zile.

Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest FOTO: Inquam Photos
Patronii stației GPL de la Crevedia rămân în arest FOTO: Inquam Photos

Judecătoria Sectorului 5 a decis, pe 6 septembrie, plasarea sub arest preventiv pentru 30 de zile a celor doi patroni ai firmei Flagas de la Crevedia, Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Aceștia au depus contestație la acea vreme o contestație asupra deciziei.

Procurorii au cerut arestarea lui Ionuț Doldurea (fiul primarului din Caracal) și a lui Cosmin Stângă, patronii firmei ce deține stația GPL din Crevedia, fiind cercetați pentru  distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

„În referatul cu propunere de luare a măsurii arestării preventive s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin 3 ani, în mod sistematic, au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL. Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități", precizează procurorii, într-un comunicat de presă.

Sechestru pe zeci de imobile

Procurorii au sechestru pe mai multe bunuri imobile ale firmei, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

"Cu referire la unul dintre inculpați, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului cu privire la un bun imobil situat în București, precum și cu privire la un număr de 7 conturi bancare. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv  7 bunuri imobile situate în București și un număr de 8 conturi bancare", mai spun procurorii.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite