Pompier rănit la Crevedia, cu mâinile bandajate, la Universitate. Adrian Marcu a fost premiat de facultatea unde studiază

0
Publicat:

Adrian Marcu, unul dintre pompierii răniți în tragedia de la Crevedia, a fost premiat de către conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ din Târgu Jiu, la deschiderea anului universitar 2023-2024.

Pompierul Adrian Marcu, la deschiderea anului universitar FOTO A.I.
Pompierul Adrian Marcu, la deschiderea anului universitar FOTO A.I.

Pompierul a venit la festivitate cu mâinile bandajate, fiind în recuperare după ce a participat la stingerea incendiului.

Marcat încă de cele întâmplate, Adrian Marcu nu a vorbit despre evenimentul care i-a marcat viața.

Toți cei prezenți în amfiteatrul universității de stat din Târgu Jiu l-au aplaudat în picioare pe tânărul pompier care este student la programul de studiu Informatică Economică de la Facultatea de Științe Economice de la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu.

Momentul a fost emoționant, iar sacrificiul tânărului pompier a fost recunoscut și ovaționat la scenă deschisă.

Adrian Marcu are domiciliul în Slatina, județul Olt, dar este înscris la Universitatea „Constantin Brâncuși“. Peste 50 de persoane, în majoritatea tineri, au fost rănite în urma exploziilor de la Crevedia (Dâmbovița).

În cadrul festivității de deschidere a mai fost premiat și studentul Florin Ioniță, de la Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, care este campion european de tineret la box (17-18 ani) în acest an, medaliat de bronz la Campionatul Mondial de Box din 2022 și vicecampion european în același an.

Universitatea „Constantin Brâncuși“ are peste 3.000 de studenți

Universitatea din Gorj numără peste 3.000 de studenți. „Universitatea noastră este organizată pe patru facultăți, cea mai veche fiind cea de Inginerie. Avem circa 3.300 de studenți. 1.600 dintre aceștia sunt pe locuri bugetate, iar 1.700 sunt studenți cu taxă, ceea ce arată că, totuși, în Gorj și în regiune există această nevoie de cunoaștere. Universitatea noastră reușește să atragă studenți nu doar din Gorj, care era bazinul nostru de recrutare, ci din toată regiunea. Admiterea 2023 a fost cea mai bună din ultimii opt ani și avem aproximativ 1.330 de studenți admiși în anul I , studii de licență și master. Dintre aceștia, 919 sunt admiși la studii de licență și 393 sunt admiși la studii de masterat. Procesul de studenți la buget este de 40 la sută, iar procentul de studenți în anul I este de 60%.”, a spus Luminița Popescu, rectorul Universității „Constantin Brâncuși“

Târgu-Jiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite