Călăraşiul va avea pistă de biciclete. Care este traseul planificat de primărie

0
0
Pista de biciclete va traversa Călăraşiul de la vest la est FOTO Facebook/Marius Dulce
Pista de biciclete va traversa Călăraşiul de la vest la est FOTO Facebook/Marius Dulce

Autorităţile locale din Călăraşi au semnat marţi, 15 februarie, contractul de proiectare şi execuţie lucrări care presupune amenajarea unei reţele de piste de biciclete în partea de sud a municipiului. Valoarea investiţiei este de aproximativ 1,3 milioane de euro.

"Din acest moment o să înceapă proiectarea pentru care avem la dispoziţie maxim 3 luni. Sper să dureze mai puţin ca să ne rămână mai mult timp pentru execuţie. Durata contractului este de 13 luni. Cu certitudine vom duce acest proiect la bun sfârşit“, a anunţat Marius Dulce, primarul municipiului Călăraşi.

Zona de intervenţie a proiectului se află în partea de sud a municiului Călăraşi, traversându-l de la vest la est. Conform autorităţilor locale, traseul este următorul: începere din Str. Dropiei – Iaz Decantor – Aleea Dumbrava Minunată nr. 8 – Str. Aviator Vitalie Zvincu nr. 1 – Aleea Dumbrava Minunată – Str. Cornişei (Parc Dendrologic) – Str. Eroilor – B-dul 1 Mai (Parc Central – traversare de la Restaurant Queen către Hotel Călăraşi) – Str. Sloboziei nr. 4 – Str. Independenţei.

Pista de biciclete are o lungime totală de 3.176,14 metri şi acoperă o suprafaţă de 8.055 mp. Având în vedere lungimea mare a pistei este propusă şi amenajarea de locuri de odihnă pe amplasamentul cărora vor fi montate bănci, coşuri de gunoi şi suporturi pentru biciclete.

Valoarea totală a proiectului este de 6.269.019,96 lei (circa 1,3 milioane euro). Contribuţia UAT Călăraşi este de 2%, însemnând 125.380,40 lei. Durata contractului este de 13 luni din momentul semnării contractului mai sus-menţionat din care maximum 3 luni, proiectare şi respectiv 10 luni, execuţia propriu – zisă a lucrărilor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

De ce costă atât de mult gazele în România, deşi Gazprom le-a scumpit mai puţin: de la greşelile statului la panică şi speculă

Numărul deceselor va creşte, nu a ajuns în vârful valului 5. Ce spun experţii despre viitoarele valuri pandemice

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite