UPU Târgovişte va fi transformată. Şeful CJD: „Vom crea o secţie de primiri urgenţe cu spaţii generoase”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machetă UP Târgovişte. FOTO: CJ Dâmboviţa
Machetă UP Târgovişte. FOTO: CJ Dâmboviţa

La câţiva ani de la reabilitarea completă, Spitalul Judeţean va intra, din nou, în şantier. CJ Dâmboviţa a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Proiectul este aşteptat atât de cadrele medicale cât şi de pacienţi, pentru că actuala UPU era înghesuită.

„Vom crea o secţie de primiri urgenţe cu spaţii generoase. Însă, ceea ce este mai important şi vine atât în ajutorul medicilor, cât şi al pacienţilor, este faptul că urgenţele vitale vor fi separate de urgenţele nonvitale”, a precizat şeful administraţiei judeţene, Corneliu Ştefan.

Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanţarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgenţe sunt alocaţi aproximativ 1.600.000 de lei.

Pe lângă eficientizarea serviciilor de sănătate şi creşterea calitativă a actului medical, UPU va fi echipată cu 10 monitoare de funcţii vitale, patru defibrilatoare, patru electrocardiograf, un aparat de radiologie digitală, un sistem de perfuzie sub presiune, două truse instrumentar chirurgical, două aspiratoare secreţii, două injectomate cu infuzomate, un ventilator portabil, un staţie centrală de monitorizare, un ecograf staţionar, un monitor triaj cu manşete de diferite mărimi (pentru urgenţele pediatrice), mobilier pentru spaţiile de aşteptare şi tărgi transport pacienţi. 

upu targoviste

„Luna viitoare vom afla câştigătorul proiectului. Licitaţia este în derulare. Suntem în procedura de achiziţie publică şi pentru lucrările de extindere a secţiei de Cardiologie pentru care vom achiziţiona şi un aparat angiograf. Suma proiectului se ridică la aproape 9 milioane de lei. Totul pentru sănătatea dâmboviţenilor”, a mai spus Corneliu Ştefan.

Spitalul Judeţean Târgovişte a mai beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei pentru reabilitare totală. Lucrările au început în 2010 şi au durat trei ani. 

Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate, cu spaţii insuficiente şi cu lipsă de cadre medicale. 

Vă mai recomandăm să mai citiţi:

Spitalul din Târgovişte renunţă la oalele cu mâncare plimbate pe holuri. Mâncarea va fi servită în caserole

Centrul de recuperare pentru veterani, care urma să fie construit lângă Târgovişte, scos inexplicabil din PNRR

Sanatoriul TBC de la Moroieni, intră la reabilitare: "Acolo dacă te duci, mai rău de îmbolnăveşti"

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite