Soluţia găsită de un spital, aflat în stare jalnică, pentru a putea beneficia de reparaţii şi dotări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul „Anton Cincu”, sursa: ARHIVĂ
Spitalul „Anton Cincu”, sursa: ARHIVĂ

Spitalul „Anton Cincu” din Tecuci va fi preluat în administrarea Consiliului Judeţean Galaţi şi va fi modernizat cu fonduri europene de peste 30 de milioane de euro. Unitatea medicală deserveşte peste 100.000 de oameni din nordul judeţului Galaţi şi este momentan într-o stare jalnică.

Joi, 10 februarie în şedinţa de Guvern, va fi aprobat transferul managementului asistenţei medicale al Spitalului Municipal „Anton Cincu” Tecuci, de la Consiliul Local al Municipiului Tecuci la Consiliul Judeţean Galaţi. 

Deoarece aceste spaţii medicale vechi nu au fost niciodată reabilitate în adevăratul sens al cuvântului, spitalul are nevoie urgentă de lucrări ample de consolidare şi modernizare, precum şi de dotare cu aparatură medicală. Pentru a putea face acest lucru, Consiliul Judeţean Galaţi a solicitat preluarea unităţii medicale. 

Deja, sunt în lucru proiecte în valoare de peste 30 de milioane de euro, bani europeni, care vor fi folosiţi pentru transformarea spitalului din Tecuci într-o unitate medicală modernă. 

„Este un moment extrem de important pentru spitalul din Tecuci şi pentru întreaga comunitate. Încă de anul trecut, am aprobat o hotărâre de consiliu pentru a putea prelua această unitate medicală, care deserveşte peste 100.000 oameni din Tecuci şi din localităţile apropiate.  

De altfel, la sfârşitul anului trecut, s-a reuşit pentru această unitate medicală atragerea a nu mai puţin de 11,7 milioane de lei, bani europeni care vor fi investiţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală, inclusiv a unui computer tomograf", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Predarea–preluarea se va efectua pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a hotărârii  de Guvern. 

Vă recomandăm şi:

Au început lucrările la primul muzeu de artă construit în România de la Revoluţie încoace. Se face la Galaţi şi va costa 4,7 milioane de euro 

Povestea conacului în care s-a pus la cale unirea Moldovei cu Ţara Românească. A fost sediu de CAP, apoi muzeu 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite