Lucrările la bazarul din Călăraşi, blocate din cauza creşterii preţurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bazarul Big ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii martie FOTO Facebook/Marius Dulce
Bazarul Big ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii martie FOTO Facebook/Marius Dulce

Din cauza creşterilor accentuate a preţurilor la energie şi la materiale de construcţii, autorităţile locale se confruntă cu un blocaj în realizarea lucrărilor la cel mai modern bazar din Călăraşi.

Astfel, a fost nevoie şi de renegocierea contractului cu constructorul. Pe lista dificultăţilor întâmpinate pentru finalizarea lucrărilor se află şi achiziţionarea trapelor de fum fără de care nu pot fi obţinute avizele de la ISU Călăraşi, conform reglementărilor în vigoare.

"Suntem într-o fază avansată în ceea ce priveşte executarea lucrărilor şi sperăm ca până la sfârşitul lunii martie să fim gata iar oamenii să desfăşoare, în sfârşit, un comerţ civilizat.

La mijlocul săptămânii trecute, consilierii locali au adoptat şi Proiectul de hotărâre privind aprobarea procedurii de închiriere, prin licitaţie, a celor 87 de spaţii comerciale care vor funcţiona în cadrul Bazarului Big. Cei interesaţi vor fi informaţi în timp util în legătură cu organizarea licitaţiei", a explicat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.

Bugetul alocat pentru Bazarul Big este de 5.389.649,74 lei (TVA inclus), prin care se vor crea 87 de noi spaţii comerciale, 75 locuri de parcare, precum şi grupuri sanitare corespunzătoare.

Construcţia se va dezvolta pe parter şi va avea dimensiunile în plan de 40,80x40,86 m. Suprafaţa construită va fi de 1667,09 mp iar cea utilă, de 1603,75 mp. Imobilul va avea destinaţia de spaţiu comercial cu suprafaţa de 1549,42 mp, format din 87 de spaţii comerciale.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Aşteptând mutarea lui Putin într-un război fals asupra Ucrainei: cum a reuşit liderul de la Kremlin să mobilizeze NATO, SUA şi Europa

ANALIZĂ Cele mai mari temeri ale Occidentului în criză ruso-ucraineană

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite