Franco Nero, invitat special al Buzău International Arts Festival. Organizatorii pregătesc şi alte surprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actorul va susţine o conferinţă de presă pe 1 septembrie
Actorul va susţine o conferinţă de presă pe 1 septembrie

Franco Nero, unul dintre cei mai apreciaţi actori din toate timpurile, va veni la Buzău, ca invitat de onoare al festivalului Buzău International Arts Festival. Întâlnirea cu Franco Nero, un actor cu un palmares impresionant de filme europene şi producţii hollywood-iene de marcă, va avea loc în perioada 31 august - 2 septembrie 2021.

Pe 1 septembrie, actorul va susţine o conferinţă de presă, iar în aceeaşi zi va fi prezent la proiecţia specială a filmului Django (r. Sergio Corbucci, 1966) şi va răspunde întrebărilor publicului, la finalul filmului. 

Marele actor va primi şi un premiu special, pentru întreaga sa contribuţie la dezvoltarea artei cinematografice şi a artelor, în general.

Franco Nero, invitat-surpriză la BIAF 2021

Franco Nero s-a născut la Parma, în nordul Italiei. Înclinaţia către actorie a devenit evidentă când, adolescent fiind, a început să monteze şi să joace în spectacole de teatru studenţeşti.

După o perioadă de căutări vocaţionale şi diverse poziţii în echipa unor prieteni alături de care lucra la câteva documentare, şi încă nesigur de chemarea lui de actor, a primit rolul care urma să marcheze momentul crucial al carierei lui Franco Nero: rolul lui Abel din filmul lui John Houston, The Bible. 

A urmat apoi rolul de consolidare, care i-a adus succesul internaţional, din spaghetti-western-ul devenit classic-cult, Django.

În prezent, Nero pregăteşte, în calitate de regizor de această dată, lungmetrajul L'Uomo Che Disegnò Dio (Omul care l-a desenat pe Dumnezeu), care îi va avea în rolurile principale pe actorii Kevin Spacey şi Faye Dunaway. 

Buzău International Arts Festival, eveniment ce reuneşte ediţiile cu numărul şase ale Festivalului Internaţional de Film Buzău - BUZZ IFF şi Festivalului Internaţional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, se va desfăşura în perioada 25 august - 25 septembrie, în municipiul Buzău şi în mai multe locaţii din judeţ. 

Evenimentul este o premieră absolută în regiune prin conceptul său şi aduce publicului o lună de întâlniri unice, cu vedete din România şi de talie internaţională şi numeroase evenimente - teatru, film, expoziţii, concerte, spectacole stradale, lansări de carte, evenimente pentru copii, întâlniri cu oameni de cultură, conferinţe şi masterclass-uri.

Concerte Phoenix şi Damian Drăghici & Brothers şi proiecţia specială a filmului E pericoloso sporgersi  (r. Nae Caranfil, 1993)

În cadrul festivalului, publicul va putea participa la concertele Damian Drăghici & Brothers, în deschiderea oficială a festivalului, pe 27 august, Maria Răducanu, pe 4 septembrie, Florin Ochescu & Band pe 5 septembrie, Silvia Dumitrescu, precedată de trupa Hangar 6, pe 10 septembrie, White Mahala, pe 12 septembrie şi Phoenix, în închiderea Buzău International Arts Festival, pe 25 septembrie.

buzau

Printre evenimentele conexe din cadrul festivalului se mai numără şi proiecţia specială a filmului E pericoloso Sporgersi, restaurat 4K, în prezenţa regizorului Nae Caranfil, care va susţine şi un Q&A, precum şi masterclass-urile de actorie (cu actorii Maria Obretin şi Virgil Aioanei), scenaristică (alături de regizorul Nae Caranfil), scenografie (cu scenograful Mihnea Mihăilescu), dedicate reprezentanţilor industriei şi altele. 

La Buzău International Arts Festival va avea loc şi cvadrupla lansare de carte a regizorului Alexander Hausvater, în cadrul unei întâlniri-eveniment în premieră cu publicul din Buzău, precum şi lansarea Colecţiei de Partituri a lui Nicolae Covaci (Phoenix), o primă carte de partituri muzicale ale celor mai cunoscute zece piese ale trupei Phoenix.

Publicul se va putea delecta şi cu o serie de expoziţii: în premieră în România, expoziţia de pictură a lui Nicu Covaci şi Valeriu Sepi, cea de scenografie şi obiecte de recuzită a scenografului Mihnea Mihăilescu şi expoziţia de pictură şi fotografie cu lucrările actorului Cristi Martin şi ale fotografului buzoian Theodor Tudose - despre viaţa în pandemie, precum şi multe alte evenimente, ce vor fi anunţate pe parcurs.

Programul complet va fi disponibil în curând pe site-ul https://biaf.ro şi pe pagina de Facebook Buzau International Arts Festival.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi cu Centrul Cultural Alexandru Marghiloman, cu sprijinul Consiliului Judeţean Buzău şi al Ministerului Culturii.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri