Protest la Primăria București. Cetățenii din Greenfield cer redeschiderea celui de-al doilea drum de acces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din cartierul Greenfield - Sectorul 1 - protestează, marți, în fața Primăriei Municipiului București după ce drumul de acces prin pădurea Băneasa a fost închis. Oamenii se plâng că le-a rămas o singură cale de acces către Capitală și au ajuns să petreacă zilnic zeci de minute în trafic doar pentru a ieși din complex.  Ca sa ajungă la școală, copiii sunt treziți cu câteva ore mai devreme, iar unii străbat pădurea pe jos.

Locuitorii protestează pentru deschiderea drumului Vadul Moldovei care îi leagă de oraș
Locuitorii protestează pentru deschiderea drumului Vadul Moldovei care îi leagă de oraș

UPDATE Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că s-a întâlnit cu reprezentanții protestatarilor. 

Am avut azi o discuție cu reprezentații locuitorilor din Greenfield și cu cei ai Direcției Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde și pădurile din București) pe subiectul accesului în cartier. Eu susțin în continuare menținerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieșiri promise din cartier înspre centură și DN1. Direcția Silvică Ilfov nu susține soluția drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva”, a spus acesta pe pagina sa de socializare.

Pe 9 ianuarie, Nicușor Dan, declara că este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în Șoseaua de Centură.

Remintim că pe 7 ianuarie, drumul care trecea prin pădurea Băneasa şi făcea legătura între complex şi oraş a fost închis de către Romsilva. Reprezentanții instituției au precizat că măsura închiderii drumului este strict legală, că Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice. Însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Rezidenții stau zeci de minute în trafic ca să iasă și să intre în cartier FOTO Facebook
Rezidenții stau zeci de minute în trafic ca să iasă și să intre în cartier FOTO Facebook

De asemenea, pe 18 ianuarie, USR a depus un proiect de hotărâre prin care drumul forestier „Vadul Moldovei" din pădurea Băneasa să fie declarat „drum de interes local", permiţând astfel accesul cu autovehicule pentru locuitorii din cartierul Greenfield. 

Locuitorii cartierului Greenfield au protestat și pe 19 ianuarie, în fața Primăriei Sectorului 1. Primarul Clotilde Armand le-a promis atunci că în două săptămâni drumul va fi redeschis pentru rezidenți.

Protest la Primăria Capitalei
Protest la Primăria Capitalei
București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri