Precizările Romsilva privind drumul de acces către cartierul Greenfield, închis sâmbătă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma acuzațiilor lansate în spațiul public de primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, privind închiderea accesului autovehiculelor către cartierul Greenfield Băneasa, Romsilva a precizat că măsura e „strict legală”.

Accesul vehiculelor a fost blocat. FOTO Facebook Romsilva
Accesul vehiculelor a fost blocat. FOTO Facebook Romsilva

Regia Națională a Pădurilor Romsillva precizează că drumurile forestiere, sunt - conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic - căi de transport tehnologic închise circulației publice.

„Mai mult, pe linia parcelară, o porțiune din pădure care delimitează doua parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis. Așadar, măsură închiderii Drumului Forestier Vadul Moldovei și a liniei parcelare este o măsură strict legală, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o <<măsură (posibil) politică>>”, arată Romsilva.

Potrivit Regidei Naționale a Pădurilor – Romsilva, există o sentință definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecătorești, prin care a fost recunoscută proprietatea publică a statului asupra drumului forestier respectiv, aflat în administrarea Regiei, prin Direcția Silvica Ilfov, acesta fiind intabulat în prezent ca proprietate publică a statului român.

Romsilva spune că de Primărie depinde continuarea procedurilor pentru scoatere din fondul forestier

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat țoață deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publica locala, pentru a fi deschis circulației publice. Menționam că în conformitate cu prevederile art. 40 din Codul Silvic, aprobările pentru scoaterea definitiva a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se face la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere”, mai explică Romsilva.

Accesul vehiculelor a fost blocat. FOTO Facebook Romsilva
Accesul vehiculelor a fost blocat. FOTO Facebook Romsilva

Reprezentanții Romsilva spun că Regia va sprijini acest demers atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier.

„O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii școlii”

Amintim că primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut sâmbătă deblocarea de urgență a drumului folosit de locuitorii din Greenfield.

Drumul forestier a fost închis. FOTO Facebook Clotilde Armand
Drumul forestier a fost închis. FOTO Facebook Clotilde Armand

Înțeleg că astăzi Poliția Română și Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii școlii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susține accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greșită și solicit reprezentanților Romsilva să deblocheze urgent drumu”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Clotilde Armand.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite