Primăria Sectorului 1 București a cumpărat 100 de generatoare electrice, pe care le va trimite în Ucraina

0
Publicat:

Sectorul 1 al Capitalei a achiziționat 100 de generatoare electrice. Aparatele, recepționate luni,16 ianuarie, vor fi trimise către Ucraina „în cel mai scurt timp”, spune primarul Clotilde Armand.

Generatoarele vor ajunge în Ucraina. FOTO Facebook Clotilde Armand
Generatoarele vor ajunge în Ucraina. FOTO Facebook Clotilde Armand

Anunțul a fost făcut luni, pe Facebook, de primarul Clotilde Armand.

„În ultima perioadă, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a intrat într-o nouă fază. O rachetă rusească a lovit sâmbătă un bloc de locuițe cu 1700 de oameni din orașul Dnipro, Ucraina. Cel puţin 25 de persoane au fost ucise şi peste 70 rănite. Avioanele și dronele rusești au bombardat și distrus în mod absurd și nemilos centralele electrice ale Ucrainei. Familii cu copii mici și persoane în vârstă au răsmas fără curent electric în plină iarnă, iar instituțiile vitale din Ucraina- spitale, adăposturi, centre de asistență, școli, sisteme de alimentare cu apă sunt grav efectate de bombardamentele rusești”, a scris edilul pe rețeaua de socializare.

Primăria Sectorului1 București s-a alăturat unei inițiative internaționale care vine în sprijinul poporului ucrainean.

„Acestea sunt rezultatele unei operațiuni teoriste care a îngrozit întreaga lume civilizată, dar a și mobillizat, o dată în plus, întreaga comunitate internațională în sprijinul victimelor războiului din Ucraina”, spune primarul.

„Nu vom sta nepăsători”

Clotilde Armand spune că cele 100 de generatoare achiziționate de Primăria Sectorului 1 București vor lua drumul Ucrainei în cel mai scurt timp.

„Așa cum am promis la sfârșitul lunii decembrie, Primăria Sectorului 1 face încă un gest de solidaritate cu poporul ucrainean greu încercat în această perioadă. La agresiune și barbarie se răspunde cu mobilizare și solidaritate! La o asemenea nedreptate nu am stat și nu vom sta nepăsători, am venit și vom veni, în limitele posibilităților și competențelor noastre, în sprijinul victimelor războiului din Ucraina”, a mai scris primarul pe Facebook.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite