Prefectul Capitalei cere anularea dispoziţiilor prin care Armand s-a desemnat manager de proiect

0
Publicat:

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect, majorându-şi indemnizaţia lunară cu până la 30%.

Prefectul Capitalei a transmis instanței cererea de anulare a documentelor FOTO Facebook
Prefectul Capitalei a transmis instanței cererea de anulare a documentelor FOTO Facebook

Potrivit site-ului Prefecturii Municipiului Bucureşti, sesizarea s-a efectuat ca urmare a exercitării controlului de legalitate, având în vedere şi raportul emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Efectele celor cinci dispoziţii sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, a menţionat Prefectura.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

Primarul Armand declara, pe 8 noiembrie, că a pus la dispoziţia ANI documentele solicitate şi punctul său de vedere. În opinia sa, demersul ANI ar fi legat de faptul că ea "a deranjat" mulţi politicieni "conectaţi" de zeci de ani la banii autorităţii locale.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite