Patru spitale din 19, din Capitală, au procedurile medicale digitalizate. Urmează alte șase

0
Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan,susține că în acest an, pe lângă cele patru spitale, încă șase vor fi digitalizate.

În patru spitale din Capitală traseul pacientului este digitalizat Foto: Arhivă
În patru spitale din Capitală traseul pacientului este digitalizat Foto: Arhivă

"Până în prezent acest sistem s-a implementat în 4 din cele 19 unităţi medicale, iar suma alocată, prin ASSMB, a fost de 1,5 milioane de euro. Vom investi alte 2 milioane de euro anul acesta pentru extinderea programului la alte 6 unităţi medicale. Spitalele unde s-a finalizat digitalizarea procedurilor intraspitaliceşti sunt: 'Sf. Luca', Colţea, 'Prof. Dr. Alexandru Obregia' şi 'Prof. Dr. Theodor Burghele'. În aceste unităţi medicale a fost implementat un sistem care asigură identificarea şi traseul medical al pacientului internat, precum şi gestionarea eficientă a resurselor medicale", scrie Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Acesta a mai spus că proceduri medicale digitalizate înseamnă că pacienţii vor purta brăţări de identificare cu datele personale codificate, iar medicii pot lua decizii de diagnostic şi tratament folosind informaţii rapide şi complete care includ rezultatele analizelor de laborator, precum şi cele ale investigaţiilor şi manevrelor medicale.

Datele sunt primite de medici în timp real, pe telefonul mobil, fiind accesibile oriunde şi oricând într-un mod securizat, susține primarul. Totodată, medicii pot configura în sistem generarea de alerte pentru pacienţii aflaţi în stare critică, urmărind astfel mai uşor valorile pe care le consideră vitale în decizia terapeutică.

"În urma implementării sistemului în aceste spitale, anual, mai mult de 100.000 de pacienţi vor beneficia de servicii medicale mai sigure, bazate pe date primite şi procesate în timp real. Dincolo de beneficiile evidente pentru siguranţa şi starea de sănătate a pacienţilor, procesul de digitalizare derulat în spitalele administrate de PMB prin ASSMB permite contorizarea mult mai exactă a costurilor operaţionale per pacient, ceea ce asigură o eficienţă superioară activităţii medicale şi o mai buna gestionare a fondurilor alocate spitalelor de la bugetul local", a mai spus Nicuşor Dan

București


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri