Transferarea spitalelor din coordonarea ministerului Transportului către autoritățile locale, pregătită de un Comitet interministerial

0
Publicat:

Guvernul pregătește transferarea rețelei de spitale aflate în coordonarea ministerului Transporturilor către autoritățile locale. În acest sens, premierul a avut astăzi o întâlnire cu factorii de decizie la nivel guvernamental și local.

Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV
Nicolae Ciucă, premierul României FOTO: GOV

Nicolae Ciucă a decis, la inițiativa Ministerului Transportului, începerea procesului de transfer al celor 15 unități spitalicești aflate în prezent în coordonarea ministerului. Prima etapă în acest sens va fi demarată prin intermediul unui Comitet Interministerial coordonat de secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

Premierul a declarat că acest comitet va realiza cadrul normativ necesar la nivelul executivului și va identifica toate măsurile necesare.

„Principala sarcină a acestui comitet va fi de a realiza cadrul normativ necesar la nivelul Guvernului. În cea de-a doua etapă vor fi identificate toate măsurile pentru a ne asigura că există capacitatea și resursele pentru ca autoritățile locale să poată consolida și chiar dezvolta capacitatea de tratament oferită de aceste spitale. Un rol important în acest sens îl vor avea universitățile de medicină, care vor contribui la pregătirea personalului medical din aceste rețele”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, ministrul transporturilor și infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, reprezentanți ai ministerelor dezvoltării, educației, muncii, precum și ai autorităților locale la nivel de oraș, municipiu și consiliu județean și ai conducerii universităților de medicină din România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite