Rafila afirmă că numărul de paturi finanţabile din spitale s-ar putea reduce, însă după analize

0
Publicat:

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că "unul din ţeluri" este reducerea numărul de paturi din spitale finanţate de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă decizia trebuie luată în urma unei evaluări şi a discuţiilor cu cei implicaţi.

image

"O să facem lucrul acesta, este unul din ţelurile noastre să facem lucrul acesta - să reducem numărul de paturi, dar vedeţi că decizia trebuie să fie luată tot aşa, prin discuţii şi înţelegere. (...) Trebuie să discuţi şi cu autorităţile locale să accepte chestiunea aceasta. Nu vreau să mergem pe această idee că mergem şi închidem spitale. Trebuie să analizăm nevoia de servicii medicale şi să venim cu o soluţie încât cetăţenii de acolo să aibă acces la servicii medicale. Cred că un om vrea nu să stea într-un pat de spital, un om vrea să meargă într-un loc unde poate fi investigat, poate fi diagnosticat, poate să primească un tratament sau chiar un tratament mai complex printr-o spitalizare de zi şi să se ducă acasă şi să îşi continue tratamentul sau să fie deja bine după intervenţia respectivă. Este tot aşa un proces, pentru că dacă o să apară emisiuni de genul "închidem spitale în România, reducem numărul de paturi în România", nu este în regulă", a spus Rafila, într-o conferinţă de presă la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

S-a păstrat numărul de paturi finanţabile de către CNAS.

"Am păstrat acelaşi număr de paturi finanţabile. (...) Este vorba despre numărul de paturi finanţabile în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fiecărui judeţ. L-am păstrat, nu l-am redus. Dar asta nu înseamnă că pe măsură ce complexitatea creşte, sigur, trebuie să le plăteşti mai bine, dar pe de altă parte se dezvoltă tot felul de tehnici şi tehnologii în momentul de faţă care permit tratamentul ambulatoriu al acelor afecţiuni. (...) Ştim foarte bine ce avem de făcut împreună cu colegii de la Casa Naţională şi important este să nu creştem acest număr de paturi în momentul de faţă", a susţinut Rafila.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite