"Noaptea Galeriilor de Artă”, pe bicicletă, în Bucureşti. Care sunt galeriile de artă participante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
54 de locaţii de artă vă aşteaptă în cadrul evenimentului "Noaptea Albă a Muzeelor".FOTO Facebook
54 de locaţii de artă vă aşteaptă în cadrul evenimentului "Noaptea Albă a Muzeelor".FOTO Facebook

26 de galerii şi 28 de spaţii alternative îşi deschid porţile pentru vizitatori, vineri seara, între orele 19.00-04.00. “Noaptea Albă a Galeriilor” vă propune un nou traseu, care poate fi parcurs şi pe bicicletă, în harta nocturnă a galeriilor de artă contemporană din Bucureşti. Vor fi prezentaţi artişti în premieră şi vor fi inaugurate noi locaţii de artă.

Aflat la cea de-a 7 a ediţie, acest eveniment, care se desfăşoară în Bucureşti şi în Cluj, dezvoltă o platformă de comunicare şi promovare a artelor contemporane, în special în rândul tinerilor.

În Bucureşti, evenimentul propune un tur de forţă prin 28 de galerii de artă şi alte 25 de spaţii alternative, deschise exclusiv în această seară, începând cu orele 19.00. 

Organizatorii pun la dispoziţia vizitatorilor 50 de biciclete, care pot fi închiriate gratuit de la Piaţa Charles de Gaulle. Doritorii sunt rugaţi să trimită un e-mail de programare şi, pe baza unui act de identitate, îşi pot revendica o bicicletă, care va asigura deplasarea între galeriile de artă participante.

Evenimentul marchează un program variat, în care publicul este invitat să participe la vernisaje ale unor artişti prezentaţi în premieră, o producţie specială în locaţia “Noaptea Galeriilor de Artă”, demonstraţii artistice, performance-uri, instalaţii audio – video şi inaugurarea unor noi locaţii de artă.

În „Noaptea Albă a Galeriilor de Artă” se  desfăşoară şi un concurs, câştigătorii fiind aleşi în funcţie de numărul de galerii de artă bifat în această seară, dovada făcându-se cu ajutorul fotografiilor. Organizatorii pun la bătaie 30 de exemplare a cărţii lui Julian Bell, “Oglinda lumii. O nouă istorie a artei”, care se pot găsi în galeriile de artă “Anaid”, “Aiurart” şi la sediul NAG.

În premieră, NAG va pune la dispoziţia oraşului şi aplicaţii IOS şi Android, structura acestora va ajuta atât la navigarea cu uşurinţă în harta galeriilor, cât şi la localizarea în oraş a fiecărui participant din programul NAG cu ajutorul unor coduri QR specifice. Aceste coduri vor fi amplasate în oraş, în zonele centrale (Victoriei, Romană, Universitate, Unirii), ele indicând precis cele mai apropiate galerii şi harta zonei pentru a le localiza.

Potrivit organizatorilor, în această noapte sunt aşteptaţi peste 10.000 de vizitatori, care vor împânzi Capitala. Harta completă şi programul detaliat al galeriilor le puteţi vedea pe site-ul oficial www.noapteageleriilor.ro.

Citeşte şi:

Zeci de mii de bucureşteni au invadat Capitala în Noaptea Muzeelor. „The Human Body“ , printre cele mai vizitate expoziţii

Grădina Botanică din Bucureşti se transformă într-un labirint, de Ziua Copilului. Copiii sunt aşteptaţi la „Vânătoarea de Comori“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite