Nicușor Dan, prima reacție în cazul femeii ucise de câini: Cine a greșit va plăti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat la mai bine de 30 de ore de la uciderea unei femei de o haită de câini în zona Lacul Morii. Într-un mesaj postat pe Facebook, edilul susține că în acest timp a discutat cu persoanele implicate.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, și reprezentanți ai constructorului Astra Vagoane inaugurează noile tramvaie Imperio în prima zi în care au fost puse în circulație, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Îmi pare rău că Ana Oros a murit ieri într-un mod atât de tragic. Condoleanțe familiei și prietenilor săi. Am discutat ieri și azi cu persoanele implicate. Este o responsabilitate comună a mai multor instituții, unele în subordinea PMB. Refuz să intru însă în jocul incriminării și acuzațiilor politice. Am cerut Corpului de Control al Primarului să prezinte un raport cu deficiențele fiecărei instituții, iar cine a greșit va plăti. Mai important, cu ce trebuie să facă fiecare instituție pentru ca astfel de drame să nu se mai repete“, a transmis Nicușor Dan. 

Ana, femeia care a murit sâmbătă după ce a fost atacată de o haită de câini în timp ce alerga în zona Lacul Morii, mai fusese atacată în urmă cu 9 luni, exact în acelaşi loc unde obișnuia să iasă la alergare. Atunci a ajuns la spital cu răni grave.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor și Poliția Locală își pasează responsabilitatea pentru moartea cumplită a Anei. Prima instituție este responsabilă cu monitorizarea și strângerea câinilor maidanezi, iar cea de-a doua ar trebui să-i amendeze pe stăpânii care nu și-au microcipat și sterilizat animalele sau care nu îi țin pe proprietăţi private bine îngrădite.

Mai multe anchete au fost declanșate după atacul de sâmbătă dimineața de pe Lacul Morii din Sectorul 6 al Capitalei, unde o femeie de 43 de ani a fost ucisă de o haită de câini comunitari. Pe de o parte, Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei în colaborare cu Parchetul de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal in rem pentru omor din culpă, iar pe de altă parte, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că a demarat o anchetă la Poliţia Locală Sector 6.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite