Incendiu puternic în Sectorul 1 al Capitalei: Pompierii intervin cu 16 autospeciale FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu puternic a izbucnit la un spațiu de depozitare, situat pe strada Jimbolia din Sectorul 1 al Bucureștiului. Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, flăcările se manifestă violent, generând degajări masive de fum.

Incendiul a cuprins o suprafață de peste 2.000 de mp FOTO ISU B-IF
Incendiul a cuprins o suprafață de peste 2.000 de mp FOTO ISU B-IF

UPDATE 20.22

Incendiul a fost localizat. Suprafața afectată este de peste 2.000 de metri pătrați.

„S-a manifestat la cherestea depozitată în stive ( într-o curte, în spatiu deschis) și la o clădire administrativă (birouri) cu regim de înaltime P+3. Au fost protejate o casa P+1 și un bloc de locuințe tip P+3”, a transmis Ioana Blănaru, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Nu sunt persoane rănite.

Știre inițială:

Din primele date, a fost afectată o suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați. Din fericire, până în acest moment nu au fost raportate victime.

Eforturile de stingere și gestionare a incendiului sunt în plină desfășurare. Pompierii ISU București-Ilfov au mobilizat resurse semnificative pentru a face față situației de urgență.

Pentru gestionarea situației de urgență intervenim cu 8 autospeciale de stingere, 1 autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, 1 autospecială de descarcerare și 1 ambulanță SMURD, au declarat reprezentanții ISU.

Incendiul a cuprins materiale combustibile, în special lemn, din interiorul spațiului de depozitare. De asemenea, flăcările s-au extins și la acoperișul unei clădiri învecinate cu parter plus două etaje și mansardă.

Dată fiind amploarea incendiului, s-a luat decizia de a suplimenta dispozitivul de intervenție. La fața locului a fost nevoie de intervenția a 16 autospeciale de stingere pentru a limita propagarea focului, precum și pagubele materiale.

„Au fost constituite echipe de căutare-salvare. Până în acest moment din clădirea învecinată s-au autoevacuat 15 persoane”, au mai precizat pompierii. 

Până în acest moment, cauza exactă a incendiului nu a fost stabilită, însă pompierii depun eforturi susținute pentru lichidarea completă a focarului și evitarea extinderii acestuia la alte clădiri sau spații din zonă. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite zona afectată și să urmeze instrucțiunile pompierilor pentru a asigura un climat de siguranță maximă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite