Cinci tâlhari din București, reținuți după ce s-au deghizat în femei și au atras clienţi pentru a-i jefui

0
Publicat:

Cinci bărbați din București s-au travestit în femei și au publicat anunțuri pe un site online, oferind servicii de natură romantică. Astfel, au atras alți bărbați în apartamentele lor, unde le-au furat bani și bijuterii.

Cinci bărbați s-au deghizat în femei și au furat de la alți bărbați bani și bijuterii - Shutterstock
Cinci bărbați s-au deghizat în femei și au furat de la alți bărbați bani și bijuterii - Shutterstock

Metoda ingenioasă folosită de cinci bărbați pentru a atrage victime pe care să le jefuiască: s-au deghizat în femei și au publicat anunțuri în care menționau că oferă servicii sexuale contra cost.

Clienții erau chemați în apartamente închiriate, din Capitală. Când aceștia nu erau atenți, le furau bijuteriile și banii.

Polițiștii de la Secția 14 au efectuat  trei percheziții domiciliare și au emis opt mandate de aducere, în București și Ilfov, în cadrul unui dosar penal care vizează furt calificat, tentativă de tâlhărie calificată, tăinuire și proxenetism. Prejudiciul total ajunge la peste 33.000 de lei.  

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada noiembrie 2023 – prezent, mai mulți bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 38 de ani, prin intermediul unor anunțuri postate în mediul online, sub pretextul oferirii de servicii sexuale, ar fi atras în locuințele pe care le aveau închiriate în Capitală, persoanele vătămate. Totodată, bărbații în cauză, deghizați în femeie, ar fi profitat de neatenția victimelor și ar fi sustras mai multe sume de bani, precum și mai multe bijuterii din metal prețios și un telefon mobil.”, precizează Poliția.  

Mai mult decât atât, unul din cei anchetați s-ar fi întors la domiciliul unui client, după ce ar fi furnizat serviciile cerute de victimă, și ar fi sustras câteva mii de lei și mai multe bijuterii de aur. Bărbatul a intrat ilegal în casa clientului din Ilfov, unde a lovit o altă femeie și a încercat să sustraga o alta sumă de bani, alături de un bărbat în vârstă de 26 de ani, dar nu a reușit, relatează Antena 3. 

Cei cinci bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.  

Echipa de polițiști de la Secția 14, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, continuă investigațiile privind presupusele infracțiuni de furt calificat, tentativă de tâlhărie calificată, tăinuire și proxenetism. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite