Cum a fost jefuit de români un italian care a câștigat 5 milioane euro la loterie. Bărbatul a fost agresat și încuiat într-un dulap

0
Publicat:

Doi români și un moldovean au fost condamnați la închisoare în Italia, după ce l-au jefuit pe un tânăr antreprenor italian care tocmai câștigase 5 milioane de euro la loterie.

Poliție Italia Arhivă Adevărul
Poliție Italia Arhivă Adevărul

Italianul de 33 de ani, din Nichelino, un orășel situat la 8 kilometri de Torino, a câștigat 5 milioane de euro cu un loz răzuibil.

În seara de 28 mai 2022, italianul și iubita lui au fost atacați în casă de patru persoane. După ce i-au agresat, bandiții i-au încuiat pe cei doi într-un dulap și au început să scotocească prin casă.

După câteva minute au plecat cu bani - aproximativ 40.000 de euro, 8 kilograme de aur în lingouri, în valoare de 530.000 de euro, bijuterii, stilouri, o macetă și o sticlă de șampanie, potrivit Corriere della Sera.

Italianul a dat alarma după ce s-a eliberat din dulap. A doua zi, în urma unui pont anonim primit de poliție, a fost prins unul din bandiți - cetățeanul moldovean, Constantin D., de 48 de ani. Acesta avea 5.650 de euro și 12 lingouri din aur, adică o mică parte din cantitatea furată, potrivit Il Mattino.

Alți doi tâlhari, români, un bărbat și o femeie, au fost prinși după câteva luni, însă poliția nu a mai recuperat aurul furat. Cel de-al patrulea complice - un moldovean - nu a fost arestat sau condamnat.

Unul din  bărbați a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare, iar pentru al doilea pedeapsa este mai mare, de 8 ani și 6 luni, pentru că include și o sentință anterioară.

Românca a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite