Doi hoți au jefuit de două ori casa unei bătrâne. I-au furat pensia, dar i-au lăsat bani de pâine

0
Publicat:

Doi bărbați din Suceava au fost arestați preventiv, ei tâlhărind de două ori aceeași bătrână. Hoții i-au lăsat femeii 16 lei „de milă”, ca să aibă bani de pâine.

Casa bătrânei a fost spartă de două ori de tâlhari FOTO Pixabay
Casa bătrânei a fost spartă de două ori de tâlhari FOTO Pixabay

La finele săptămânii trecute, doi bărbați au jefuit o femeie din satul Corlata, comuna Berchișești, județul Suceava.

Indivizii au intrat pentru a doua oară peste bătrână, în locuința ei.

Primul jaf a avut loc pe 1 februarie 2024. Cei doi indivizi din Gura Humorului i-au pus femeii mâna la gură pentru a o constrânge să le dea banii, însă bătrâna nu avea niciun leu în casă. Atunci, tâlharii au plecat doar cu o cartelă telefonică.

Ulterior, hoții au revenit la locuința bătrânei, pe 7 februarie 2024. 

Tâlharii au reușit să sustragă suma de 1.200 de lei, însă, de data aceasta, la plecare, cei doi s-au gândit să-i lase femeii 16 lei, ca să aibă măcar bani de pâine

Hoții au fost identificați rapid de oamenii legii. 

Inițial, bătrâna nu le-a spus polițiștilor anchetatori de suma sustrasă. Ulterior, le-a relatat despre cei 16 lei pe care hoții i-au lăsat în casă.

În cursul zilei de vineri, 9 februarie 2024, Judecătoria Gura Humorului a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numelor celor doi tâlhari. 

Bătrână bătută cu sălbăticie de doi adolescenți chiar în curtea casei sale

O altă bătrână, în vârstă de 73 de ani, nu a fost la fel de norocoasă. Femeia, din Brăila, a ajuns la spital cu multiple traumatisme, bătută de doi băieți, de 13 și 15 ani, care au fost surprinși de ea pe când încercau să-i intre în casă. Ei au lovit-o bestial ca să își asigure scăparea.

În noaptea de 26 ianuarie 2024, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Brăila au fost sesizați de către o femeie, cu privire la faptul că ar fi fost lovită de persoane necunoscute.

„Din primele cercetări s-a stabilit faptul că femeia ar fi observat în curtea locuinței sale două persoane necunoscute, iar la vederea acesteia, cei doi ar fi lovit-o, după care au fugit”, au precizat reprezentanții IPJ Brăila.

Femeia, în vârstă de 73 de ani, a fost transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma activităților specifice efectuate, polițiștii au identificat persoanele în cauză, fiind vorba de doi tineri, de 13 și 15 ani, ambii din satul Corbu Nou.

„În continuare se efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt și luării măsurilor legale, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată”, au adăugat reprezentanții IPJ Brăila.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite