Ce a declarat discipolul lui Gregorian Bivolaru despre acuzațiile de trafic de persoane şi viol: „Mai bine cerșesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi, 25 aprilie, după ce mai întâi au avut loc percheziţii la 13 locaţii din Bucureşti, procurorii DIICOT l-au reţinut pe Eugen Mirtz, maestru spiritual și instructor de yoga, un apropiat al lui Gregorian Bivolaru, sub acuzaţia de trafic de persoane şi viol.

Eugen Mirtz, maestru spiritual şi discipol al lui Gregorian Bivolaru
Eugen Mirtz, maestru spiritual şi discipol al lui Gregorian Bivolaru

El a fost prezentat în fața judecătorului de drepturi și libertăți de la tribunal, unde a fost întrebat inclusiv despre relaţia lui cu maestrul MISA, informază antena3.

Eugen Mirtz a recunoscut că a avut o relaţie apropiată cu Gregorian Bivolaru, dar a spus că de foartă multă vreme nu mai ţine legătura cu el şi că nu a pus în aplicare practicile care i-au adus liderului MISA condamnarea. De asemenea, a ţinut să precizeze şi faptul că nu este „sectant”, declarându-se mai degrabă „antisectat”.

Maestrul spiritual, care este şi instructor de yoga, s-a plâns de modul în care a fost tratat de poliţiştii care au descins la locuinţa sa joi, manifestându-şi nemulţumirea că aceştia nu l-au scos prin spatele blocului, pentru a nu fi filmat de jurnaliştii aflaţi la faţa locului.

Potrivit antena3, în final, Eugen Mirtz ar fi declarat că preferă să cerșească decât să se mai apropie vreodată de un studio de videochat. În schimb, despre acuzaţia de viol, niciun cuvânt...

Care sunt acuzaţiile

Procurorii spun că Eugen Mirtz ar fi liderul unui grup infracţional format din cinci persoane, care se ocupa cu traficul de fete şi care a acţionat în Bucureşti începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024.

Mai exact, liderul grupului, în calitatea sa de maestru spiritual şi instructor de yoga, a recrutat 8 tinere aflate în stare de vulnerabilitate, pe care le-a obligat să presteze servicii de videochat. Fetele erau ţinute în mai multe apartamente din Bucureşti pe care le deţin acuzaţii, locaţii care au fost transformate în adevărate studiouri de videochat.

Banii obţinuţi de victime din această activitate erau viraţi în conturi bancare deschise pe numele unor societăţi comerciale. Pentru a deţine cât mai mult controlul asupra lor, fetele erau obligate să raporteze într-un „grup de lucru” ora la care îşi începeau şi îşi încheiau activitatea.

În plus, maestrul spiritual Eugen Mirtz este acuzat şi de viol, după ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu una dintre fete, împotriva voinţei ei.

Potrivit procurorilor DIICOT, suspecţii ar fi obținut din activitățile infracționale desfăşurate timp de 12 ani aproximativ 1,4 milioane de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite