Pe urmele sectei lui Gregorian Bivolaru: gruparea care exploata femei avea ramificații până la Monaco

0
0
Publicat:

Reporterii din Franța au mers la adresele unde adepții lui Guru Bivolaru exploatau femei. Spre surprinderea lor, secta ajunsese în cele mai izolate locuri din Alpi.

Poarta casei Casa del Sol a fost percheziționată. - © Aline Métais - FTV
Poarta casei Casa del Sol a fost percheziționată. - © Aline Métais - FTV

O astfel de adresă este „Casa del Sol“, dintr-un mic sat situat la 25 km de Nisa. „Este greu să vezi ceva de pe șosea. Tăcerea domnește. De fapt, sunt două case. Aici au fost arestați marți, 28 noiembrie 2023, 12 suspecți. Toți erau cetățeni români, potrivit poliției judiciare din Nisa. Ei au fost interogați la cazarma poliției naționale, cunoscută sub numele de Auvare, din Nisa“, scriu jurnaliștii de la france3-regions.

Contactat, primarul orașului, Maurice Lavagna, a explicat că a alertat jandarmeria în urmă cu 10 ani. Aproximativ zece mașini erau parcate în mod constant în fața Casei del Sol. El a crezut că acolo erau chiriași permanenți. A fost efectuat un control, dar nu s-a descoperit nimic.

Conform anchetatorilor, în una din case locuia liderul MISA. Femeile erau înghesuite în cea de-a doua casă. Se spune că gurul român al sectei și-ar fi petrecut vacanța de vară în Berre-les-Alpes. Nicio victimă însă nu a fost găsită în Alpes-Maritimes în ziua raidului.

Rețea în Paris, Coasta de Azur și Monaco

Marți, 28 noiembrie, anchetatorii au făcut o razie de amploare la Paris și în regiunea pariziană (Seine-et-Marne, Val de Marne) și în Alpes-Maritimes. Această operațiune de amploare a implicat 175 de agenți, investigație care a culminat cu arestarea a 41 de persoane, inclusiv a liderului român Gregorian Bivolaru, la Ivry-sur-Seine.

Cele 26 de victime trăiau în condiții de igienă precară într-un bungalow din Villiers-sur-Marne.

Aceste rețele, cu ramificații importante în Alpes-Maritimes: Nisa, Grasse, Peille, Belvedère, La Turbie, Menton, Beausoleil și Monaco, funcționează pe același model ca și cele de trafic de droguri.

Cine este domnul S., mâna dreaptă a guru-ului?

Domnul S. este român, muzician la Monaco, membru activ al Bisericii Ortodoxe Monegasce și profesor în Pantin. Se spune că el este liderul mișcării în Franța și Elveția. El ar fi fost implicat în supravegherea femeilor venite din toată lumea și ar fi organizat cursuri și activități pentru rețeaua tantrică din regiunea Nisa.

Doamna L., directoare de firmă în Belvédère, ar fi fost "bancherul" mișcării. Ea a jucat un rol important, spălând banii proveniți din videoclipuri de chat sexual și proxenetism prin cumpărarea de proprietăți. O întreagă familie de români se ocupa, de asemenea, de întreținerea locuințelor.

Gregorian Bivolaru, 71 de ani, este figura centrală a acestui "grup cu contur de mafie, de proxenetism sub pretinse înfăţişări filosofice", potrivit unei surse apropiate dosarului, scrie Agerpres.

Împreună cu Bivolaru, foarte cunoscut în România şi fondator în anii 1970 al primei şcoli de yoga din ţara comunistă atunci, au fost arestate alte câteva persoane suspectate că ar fi "responsabili importanţi" ai acestei secte care ar avea câteva sute de adepţi în Franţa.

Fondator al Mişcării de integrare spirituală în absolut (MISA), redenumită Atman în urma extinderii în afara României, el a fost arestat marţi într-o vastă operaţiune poliţienească în Franţa. Bivolaru a negat, în timp ce se afla în custodia poliţiei, rolul său de lider, dar a susţinut că este "înzestrat cu daruri extraordinare" şi "victima unei conspiraţii politice", a povestit pentru AFP o sursă din poliţie.

Suspectat de viol, el s-a prezentat drept "un maestru spiritual": după o etapă numită de "consacrare", femeile îl "iubeau" la el acasă, potrivit sursei din poliţie care a relatat cuvintele sale.

Gregorian Bivolaru Foto Inquam Photos (arhivă)
Gregorian Bivolaru Foto Inquam Photos (arhivă)

Vineri seara, el a fost inculpat pentru viol, abuz asupra unor persoane în situaţie vulnerabilă, sechestrare şi trafic de persoane în bandă organizată, a aflat AFP de la o sursă judiciară.

În cursul unei audieri la tribunalul din Paris, un judecător a decis să-l plaseze în arest preventiv. "Îmi pare rău pentru această decizie", a declarat pentru AFP avocatul său Anis Harabi. "Vom lucra la caz şi vom stabili nevinovăţia lui", a adăugat el.

Grupul său, în spatele practicii declarate a tantra yoga, este acuzat că ascunde o sectă care practică violenţa sexuală pe scară largă, "condiţionând victimele să accepte relaţii sexuale prin tehnici de manipulare mentală care vizează înlăturarea oricărei noţiuni de consimţământ", a descris marţi o altă sursă judiciară întrebată de AFP.

Mişcarea ar fi încurajat femeile "să accepte relaţii sexuale" cu Gregorian Bivolaru şi/sau "să se angajeze în practici pornografice plătite în Franţa şi în străinătate", potrivit unei surse apropiate anchetei.

Ancheta a luat naştere dintr-un raport din iulie 2022 al Miviludes (Misiunea interministerială de vigilenţă şi luptă împotriva derivelor sectare), după mărturiile a 12 foste membre ale MISA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite