Maestru spiritual și instructor de yoga, acuzat de trafic de persoane și viol. Ar fi unul dintre discipolii lui Gregorian Bivolaru | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi dimineaţă, oamenii legii au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pentru a obţine dovezi suplimentare într-un dosar privind infracţiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Eugen Mirtz, foto Facebook
Eugen Mirtz, foto Facebook

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Investigații Criminale Sector 5, împreună cu procurori din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, au descins la 13 locaţii din Bucureşti.

Unul dintre cei acuzați pentru mai multe infracţiuni ar fi Eugen Mirtz, maestru spiritual și instructor de yoga, despre care surse neoficiale afirmă că ar fi fost un apropiat al lui Gregorian Bivolaru, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit procurorilor DIICOT, grupul infracţional, format din cinci persoane, a acţionat începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, în municipiul București, în scopul comiterii infracţiunii de trafic de persoane.

Percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti
Percheziţii la mai multe adrese din Bucureşti

Mai exact, liderul grupului, în calitatea sa de maestru spiritual şi instructor de yoga, a recrutat 8 tinere aflate în stare de vulnerabilitate şi instabilitate materiale, pe care le-a obligat să presteze servicii de videochat.

„Astfel, unul dintre aceștia, lider al grupului infracțional, exercitându-și autoritatea în calitate de maestru spiritual și instructor de yoga, a recrutat opt victime, profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate (lipsite de sprijinul familial, cu o experiență redusă de viață, fără mijloace materiale de subzistență) și sub pretextul unei evoluții spirituale, cu sprijinul celorlalți suspecți, le-a exploatat sexual, prin obligarea la producerea și difuzarea de materiale pornografice, pe diferite platforme de specialitate, în folosul material al grupului infracțional”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Fetele erau ţinute în mai multe apartamente din Bucureşti pe care le deţin acuzaţii, unde, de altfel, acum procurorii fac percheziţii, locaţii care au fost transformate în adevărate studiouri de videochat.

„Victimele au fost adăpostite de suspecți în apartamentele pe care le dețin, în municipiul București, fiindu-le asigurată și logistica necesară realizării activității de videochat (imobile amenajate și dotate cu aparatura tehnică necesară)”, spun procurorii.

Apartamentele au fost transformate în studio pentru videochat
Apartamentele au fost transformate în studio pentru videochat

Banii obţinuţi de victime din această activitate erau viraţi în conturi bancare deschise pe numele unor societăţi comerciale. Fetele erau obligate să raporteze într-un „grup de lucru” ora la care îşi începeau şi îşi încheiau activitatea.

„De asemenea, membrii grupului infracțional au deschis conturi bancare, în numele unor societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, pentru colectarea sumelor de bani obținute de persoanele vătămate exercitând, totodată, un control strict al prestațiilor acestora de tip videochat, prin crearea unui «grup de lucru», unde acestea erau obligate să anunțe momentul începerii/încheierii activității”, se mai precizează în comunicat.

Suspecţii au strâns de-a lungul anilor din exploatarea fetelor 1,4 mil. euro
Suspecţii au strâns de-a lungul anilor din exploatarea fetelor 1,4 mil. euro

Liderul grupului infracţional, maestrul spiritual cum se autointitula, este, în plus, acuzat şi de infracţiunea de viol şi de intimidarea ulterioară a victimei sale pentru a nu depune plângere la poliţie.

„Din investigațiile efectuate a mai rezultat că, în vara anului 2019, liderul grupării de criminalitate organizată, profitând de imposibilitatea uneia dintre victime de a-și exprima voința, a întreținut cu aceasta un raport sexual, determinând-o ulterior să nu sesizeze organele judiciare”, afirmă procurorii.

Din cercetările efectuate până în prezent, procurorii DIICOT au obţinut dovezi că suspecţii au obținut din activitățile infracționale, săvârșite începând cu anul 2012 și până în luna aprilie 2024, aproximativ 1,4 milioane de euro.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală.

La percheziţiile de joi au participat luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale, polițiști din cadrul Secțiilor de Poliție 17, 18, 19 și 24 și polițiști din cadrul Serviciului Grupuri Infracționale Violente din cadrul Poliției Capitalei şi ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite