Cât costă și cum arată noile chioșcuri de flori din sectorul 6 al Capitalei

0
Publicat:

Primele trei chioșcuri moderne de flori au fost montate în sectorul 6. Acestea le vor înlocui pe cele vechi. Costul unui astfel de chioșc este de 17.600 de euro, iar suma va fi recuperată de la comercianți în 10 ani.

Comercianții de flori vor plăti lunar o chirie de 584 de lei, pentru următorii zece ani, pentru ca Primăria sectorului 6 să recupereze costul unui chioșc modern: 17.600 de euro, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Trei chioșcuri au fost montate miercuri în Militari, Crângași și Drumul Taberei, mai exact la stația de metrou Lujerului, spre Piața Veteranilor, la intersecția Calea Crângași cu Bd. Constructorilor și  la Favorit cu strada Sibiu, a anunțat primăria de sector. Încă 51 de chioșcuri noi vor fi montate în următoarele două-trei luni, iar apoi alte 17 chioșcuri moderne pentru ziare.

Designul chioșcurilor a apărut în urma unui concurs de soluții organizat de Ordinul Arhitecților din România, la comanda Primăriei Sectorului 6. O echipă din Cluj a fost desemnată câștigătoare. 

Tema a fost făcută împreună cu comunitatea de florari şi a fost în primul rând doleanţa dânşilor, adică necesităţile pe care dânşii le-au spus, coroborate cu necesităţile vizavi de spaţiul public şi de funcţionalitatea pe care ţi-o dă oraşul”, a explicat Emil Ivănescu, preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, potrivit BucureștiFm. 

Bucureștiul are o problemă cu aspectul mobilierului stradal. Știți toate aceste chioșcuri de flori sau de ziare care sunt ba din termopan, ba din tablă ruginită, unele mai mari, altele mai mici... și arată foarte urât, foarte neglijent. Ne-am propus să îmbunătățim mediul urban prin noi chioșcuri, care se potrivesc foarte bine cu amenajările peisagistice pe care le realizăm. Mai întâi vor fi înlocuite chioșcurile de flori, apoi trecem la cele de ziare”, a menționat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Dotate cu aer condiționat și spațiu de depozitare, chioșcurile au o suprafață de 9 metri pătrați și 3,3 metri lungime. Chiar dacă sunt mai mari decât cele vechi, acestea nu ocupă prea mult trotuarul și sunt poziționate pe aceleași locuri. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite