Variante mai sănătoase pentru a-ți exprima dragostea de Ziua Îndrăgostiților

0
Publicat:

Cei care vor să renunțe la clasicele bomboane de ciocolată de Valentine's Day pot opta pentru variante mai sănătoase, având în vedere conținutul ridicat de zahăr al acestora. De la coșuri de fructe sau flori, la experiențe alături de persoana iubită, opțiunile sunt multiple.

Cadouri perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților - Foto Shutterstock
Cadouri perfecte pentru Ziua Îndrăgostiților - Foto Shutterstock

Numai anul trecut vânzările de ciocolată și dulciuri cu ocazia Zilei Îndrăgostiților s-au ridicat la 4,2 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii, conform Asociației Naționale a Cofetarilor din SUA. 

Deși un sfert dintre români preferă Dragobetele în locul sărbătorii de import, pe 14 Februarie vor sărbători și 17% dintre români, arată un sondaj INSCOP, citat de G4Media. 

Alte cercetări spun că numărul românilor care sărbătoresc dragostea de Sfântul Valentin este chiar mai mare, iar cadourile clasice rămân printre preferatele acestora, astfel florile și ciocolata sunt la mare căutare. Însă, putem înlocui cadourile pline de zahăr cu opțiuni mai sănătoase. 

Magazinele sunt pline de dulciuri ultraprocesate, pline de zahăr și coloranți, iar pentru a sărbători cum se cuvine, dar fără calorii goale și zahăr în exces putem alege, de exemplu fructe proaspete, relatează NPR. 

Chiar dacă pare o alegere plictisitoare, fructele sunt varianta perfectă prin care să ne bucurăm de ceva dulce, dar și benefic pentru sănătate. Vitamine, antioxidanți și fibre, pe toate le găsim în fructe precum căpșunile, fructele de pădure sau merele. Pentru un cadou inedit putem alege un coș de fructe sau un „buchet de fructe”. 

O altă variantă, potrivită pentru o cină romantică, este un platou de brânzeturi.  

Brânza are proteine, vitamine și minerale derivate din laptele animalului. Este, de asemenea, destul de sărată și bogată în grăsimi, așa că intră în categoria de savurat cu moderație”, afirmă Marion Nestle, profesor de nutriție, studii alimentare și sănătate publică la Universitatea din New York, potrivit sursei citate anteriior. 

În cazul în care nu putem renunța la ciocolată, vom putea dărui fructe sau nuci acoperite în ciocolată, mai ales că aceasta este considerată un afrodisiac. 

Ciocolata neagră are nutrienți antioxidanți, dar ar trebui să mănânci kilograme din ea pentru a consuma suficient pentru a face o diferență”, spune profesorul de nutriție. 

Astfel, fructele și nucile învelite în ciocolată neagră, care are un conținut ridicat de cacao și conține mai mulți antioxidanți și mai puțin zahăr, sunt o alternativă mai sănătoasă. 

Pe de altă parte, am putea fii creativi și surprinde persoana iubită cu ceva preparat în casă. 

Nu ai nicio idee despre ce conține mâncarea deja gătită sau în semipreparate, în timp ce știi exact ce se află în mâncarea pe care o gătești. Mâncarea din restaurante vizează deliciul, nu neapărat sănătatea. Alimentele preambalate au tot felul de aditivi – conservanți, coloranți, arome, texturizatori – pentru a face ca alimentele să pară și să aibă un gust bun. Aceștia pot încuraja mâncatul în exces”, adaugă Marion Nestle. 

Fursecuri, bomboane proteice, clătite, prăjituri sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le putem face singuri. Trebuie doar să acordăm atenție porțiilor și să le dăm o formă de inimă, ca să fie în ton cu sărbătoarea. 

În cazul în care nu vreți să dați greș, cadourile nealimentare pot exprima la fel de bine dragostea. Florile sunt exemplul perfect, puteți alege un buchet de floi sau o plantă în ghiveci. De altfel, cărțile, bijuteriile, coșurile sau cardurile cadou sunt și ele potrivite. 

Însă, persoanele mai tinere preferă o experiență în locul unui cadou, iar variantele sunt nelimitate, în funcție de buget. O zi la spa, un curs de gătit, o degustare de vinuri, un concert, o cină la restaurant, un film sau un city brek sunt doar câteva dintre variantele prin care ne putem exprima iubirea. 

O cercetare sugerează că cei din Generația Z, născuți între 1995 și 2010 , preferă experiențele alături de persoana iubită, în timp ce Milenialii, cei trecuți de 30 de ani, optează pentru cadourile clasice. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite