Ziua Ucrainei la Brașov: „Ne-am strâns să sărbătorim și să cerem ajutor de la lumea întreagă”

0
Publicat:

Peste o sută de ucraineni s-au strâns în zona clădirii Modarom din Brașov, să sărbătorească Ziua Națională a Ucrainei și să solicite ajutor de la Europa pentru țara lor.

Lanț uman format de ucraineni la Brașov, de ziua țării lor FOTO Ioan Buciumar
Lanț uman format de ucraineni la Brașov, de ziua țării lor FOTO Ioan Buciumar

Peste o sută de ucraineni s-au strâns în zona Modarom, din Brașov, de ziua națională a țării lor. Îmbrăcați în galben și albastru sau cu steagul Ucrainei peste haine, vecinii noștri greu încercați de război s-au strâns să se bucure și să plângă împreună la aniversarea independenței Ucrainei și împlinirea unui an și jumătate de când Rusia le-a invadat țara.

Mă simt bine, guvernul ne ajută. Mulțumim țării voastre pentru ajutor! E prima mea zi națională în țara voastră. Azi ne-am strâns toți să sărbătorim și să arătăm că avem nevoie de ajutor de la lumea întreagă”, a spun un tânăr ucrainean.

Am venit aici din Odessa pentru Ziua Independenței, să sărbătorim aici cu ucrainenii noștri. Suntem fericiți și suntem mândri de poporul ucrainean. Sperăm că Europa ne va ajuta și că e mândră de noi. Suntem siguri și sperăm, suntem foarte siguri că Ucraina va câștiga acest război”, a spus o ucraineancă.

Vreau să încep prin a le mulțumi românilor. Suntem cercetași ucraineni și grupul meu de copii, format din 10 copii și un adult, s-a întâlnit cu cercetași români în chiar prima săptămână a războiului. Apoi am organizat mai multe tabere, în acea vară și vara aceasta. Este interesant că, venind aici din tabăra de familii a comunității evreiești, am întâlnit elevi de-ai mei care trăiesc acum la Brașov. A fost foarte interesant să îi întâlnesc, să stau de vorbă cu ei, iar astăzi este un eveniment atât de important, să vezi atâția ucraineni cu steaguri. Cred că vom cânta și vom mărșălui împreună și este o mândrie, este o zi foarte specială pentru noi astăzi”, a spus o altă ucraineancă.

În jurul orei 15:30, ucrainenii și-au dat mâna și au format un lanț uman care a pornit de la Modarom spre Piața Sfatului. În drumm spre punctul zero al Brașovului, manifestanții au scandat celebrele lozinci care au făcut înconjurul lumii de la izbucnirea războiului.

Cu ocazia Zilei Naționale a Ucrainei, Primăria Brașov a iluminat literele de pe Tâmpa în culorile drapelului ucrainean, galben și albastru.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite