Numele „Braşov“ de pe Tâmpa, colorat în funcţie de eveniment. Ce semnificaţie are fiecare culoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Literele de pe Tâmpa sunt colorate în funcţie de eveniment FOTO Primăria Braşov
Literele de pe Tâmpa sunt colorate în funcţie de eveniment FOTO Primăria Braşov

De Ziua Unirii Principatelor, literele de pe Tâmpa care formează cuvântul „Braşov” sunt colorate în roşu, galben şi albastru. Acestea au alte culori la fiecare eveniment important.

A devenit un obicei ca la fiecare zi naţională a ţărilor cu care Braşovul are relaţii strânse, literele de pe Tâmpa să fie iluminate în culorile acelei ţări. 

De asemenea, pentru a marca diverse evenimente, literele care formează cuvântul „Braşov” sunt iluminate cu o anumită culoare. 

În zilele care au o importanţă deosebită pentru ţara noastră, aceleaşi litere sunt iluminate cu roşu, galben şi albastru. Aşa se întâmplă în seara aceasta, cânt Primăria Braşov vrea să marcheze prin aceasta 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. 

„La 24 ianuarie 2022 se împlinesc 163 de ani de la Unirea Principatelor Române. “Mica Unire” a avut loc după ce după ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, iar la 24 ianuarie/5 februarie, a fost ales şi domn al Munteniei.

Actul istoric de la 24 ianuarie 1859 reprezentă primul pas pe calea înfăptuirii statului naţional român unitar. 

La 1 decembrie 1918 a avut loc Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România, înfăptuindu-se astfel ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat”, au transmis reprezentanţii municipalităţii braşovene. 

A doua comunitate din Braşov este cea maghiară, iar Primăria „a colorat” literele cu roşu, alb şi verde, aşa cum s-a întâmplat şi de Ziua Italiei, o altă ţară care are o comunitate importantă în oraş. În 14 iulie, de Ziua Franţei, culorile literelor au fost roşu, alb şi albastru. De Ziua Greciei, literele au fost albastre.

În afara zilele naţionale ale diverselor ţări, literele de pe muntele-simbol al Braşovului au mai avut culoarea roz, în ziua de luptă împotriva cancerului la sân. 

De Ziua persoanelor cu dizabilităţi, literele au căpătat culoarea mov, iar de Crăciun, culorile alb şi roşu. 

De Ziua Siguranţei Pacientului, lumina îndreptată spre cuvântul „Braşov” de pe Tâmpa a avut culoarea portocalie. 

De asemenea, pe durata Forumului Oraşelor Verzi, literele au avut culoarea verde. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Un teribilist s-a filmat într-o maşină a Poliţiei şi a postat pe TikTok. Lider sindical: „O lună, toată Poliţia Română patrulare pe jos!”

Şofer filmat în timp ce trece în viteză peste „zebra” unde o educatoare încerca să-i treacă pe copii în siguranţă | VIDEO

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite