Regele Charles și-a încheiat vacanța în România și a plecat către Londra. Mesajul transmis de contele Kalnoky

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regele Charles și-a încheiat la Viscri vizita în România. Majestatea Sa a plecat de aici la Tîrgu Mureș, de unde a luat avionul spre Londra. Contele Kalnoky i-a transmis un mesaj din partea românilor.

Regele Charles, la ieșirea din Biserica fortificată din Viscri
Regele Charles, la ieșirea din Biserica fortificată din Viscri

După ce a dat mâna cu sătenii și turiștii și a petrecut câteva zeci de minute la proprietatea din Viscri, regele Charles al III-lea a vizitat și Biserica fortificată din satul transilvănean. Cât timp Majestatea Sa a fost în interiorul bisericii, curioșii nu au avut acces.

La Viscri s-au strâns sute de oameni, dornici să-l vadă pe monarhul britanic de aproape. Charles nu le-a înșelat așteptările și i-a salutat personal pe cei mai mulți dintre cei sosiți la Viscri și chiar a schimbat câteva vorbe cu aceștia. După baia de mulțime, regele britanic s-a retras pentru câteva zeci de minute la una din proprietățile sale, unde publicul nu a avut acces.

Porțile au rămas încuiate în urma regelui Charles și în timpul vizitei regale la Biserica fortificată din sat. Mulțimea a așteptat liniștită întoarcerea monarhului, pentru a-și lua la revedere de la acesta.

„A fost o onoare pentru mine şi o bucurie revederea cu Majestatea Sa, Regele Charles al III-lea. Având  întotdeauna o deosebită grijă ca actualul Rege Charles al III-lea să se simtă  bine la noi în timpul sejurului său privat, le mulţumim tuturor celor care au contribuit ca vizita Majestății Sale să fie una plăcută.

Doresc să transmit felicitările mele reprezentanților Serviciului de Protecție și Pază  pentru munca depusă și pentru modul discret și amabil în care l-au protejat pe Majestatea Sa. De asemenea, mulțumesc reprezentanților mass-media pentru interesul arătat, precum și pentru respectul și profesionalismul de care au dat dovadă.

Întâlnirile personale ale Majestății Sale cu oamenii din partea locului și cu turiștii au fost extrem de primitoare și călduroase. Vreau să vă asigur de faptul că șederea Majestății Sale a fost una în siguranță și perfect armonioasă.

În încheiere, doresc să îmi exprim speranţa că vom avea multe alte ocazii în viitor de a-i ura Regelui un călduros bun venit. Trăiască Regele Charles al III-lea!”, a transmis contele Tibor Kalnoky, chiar înainte de plecarea suveranului britanic.

Regele Charles a urcat în mașină și s-a îndreptat spre Tîrgu Mureș, de unde va decola spre Londra.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite