LIVE TEXT | Vizita regelui Charles în România. Ce cadou a primit suveranul britanic din partea localnicilor din Valea Zălanului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Vizita Regelui Charles al III-lea în România are un caracter privat. Este prima sa călătorie externă în calitate de monarh și prima vizită a unui monarh al Marii Britanii în România.

Regele Charles la Valea Zălanului
Regele Charles la picnic în Valea Zălanului.

UPDATE 10.00. Regele Charles al III-lea va merge marți, 6 iunie, la Viscri

Dragostea Regelui Charles al III-lea pentru satul românesc a pus țara noastră pe harta mondială a turismului tradițional și a contribuit la conservarea patrimoniului arhitectural și cultural. În ultima zi a șederii sale în țara noastră vizitează și satul care l-a cucerit cu ani în urmă - Viscri. Detalii aici

UPDATE 09.54 Zeci de oameni și-au făcut apariția la poarta regelui Charles

Este a patra zi a regelui Charles al III-lea în țara noastră. Suveranul britanic, care și-a început vineri, 2 iunie, vizita de cinci zile în România, își petrece ziua în Valea Zălanului, județul Covasna, unde are o proprietate. Localnicii și-au făcut apariția la poarta monarhului din dorința de a-l saluta. 

În plus, suveranul britanic a primit o plăcintă gigantică, care este dăruită în satele din județul Covasna doar la evenimente însemnate precum nunțile și botezurile. 

„E o prăjitură. Să mai vină aici că e foarte frumoasă zona asta”, a declarat o femeie, conform Digi24. 

E rege, totuși, până la urmă și o dată-n viață se întâmplă să-l vezi și m-aș bucura să dau mâna cu el, să-i spun: „Bine ai venit în România!”, a spus un bărbat. 

Vin de la Constanța și am așteptat foarte mult să ajung aici. Sunt o mare fană a lui”, a mărturisit o copilă.   

Până acum nu prea știa lumea de Valea Zălanului. Acum cred c-o să fie și pe hartă”, a precizat o femeie. 

România este mereu minunată”, a declarat suveranul. 

Fiind întrebat de un turist care este planta sa preferată din România, regele Charles al III-lea a afirmat: „Turmeric. Iubesc să vin în România, tot ce e aici!”. 

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite