Primăria Brașov, amendată în urma carambolului de duminică dimineața. Care este valoarea sancțiunii

0
0

Primăria Brașov a primit o amendă de 3.045 de lei după carambolul de duminică dimineața. Municipalitatea așteaptă procesul verbal ca să decidă ce va face în continuare

Primăria Brașov a fost sancționată în urma carambolului de duminică FOTO Adevărul
Primăria Brașov a fost sancționată în urma carambolului de duminică FOTO Adevărul

Primăria Brașov a fost amendată cu 3.045 de lei în urma accidentului în lanț petrecut duminică dimineața, în jurul orei 8:30, pe podul de la Dârste. În evenimentul rutier au fost implicate 17 autovehicule, între care și o autospecială a Serviciului de Ambulanță al Județului Brașov.

Ca urmare a evenimentului rutier produs pe podul din zona Dârste, în dimineața zilei de 4 decembrie 2022, în care mai multe autovehicule s-au tamponat, rezultând avarierea acestora, în conformitate cu prevederile OUG nr 195/2002, administratorul drumului public a fost sancționat contravențional pentru neasigurarea stării de viabilitate a părții carosabile”, a declarat agentul șef principal Daniel Zontea, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov.

Duminică dimineața, pe fondul unor temperaturi în jurul valorii de 0 grade Celsius, pe podul de la ieșirea din Brașov spre București, la intersecția DN1 cu DN1A, s-a produs polei, care a condus la producerea unui accident în lanț în care au fost implicate 17 mașini.

Primăria a aflat din comunicatul Poliției că a fost sancționată și era în așteptarea procesului verbal pentru a putea vedea ce măsuri va lua în continuare.

Așteptăm să primim procesul verbal, să vedem care este motivul sancțiunii și, în funcție de ce conține acesta, vom vedea dacă este cazul să ne îndreptăm împotriva operatorului. Cu siguranță, responsabilitatea pentru deszăpezirea străzilor din municipiul Brașov revine operatorului de deszăpezire cu care Primăria are contract și în această iarnă”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Primăria se poate îndrepta, mai departe, împotriva operatorului de deszăpezire sau poate contesta amenda. Prima dintre situații pare cu ceva mai multe complicații, deoarece și șoferii mașinilor implicate în carambol s-ar putea îndrepta împotriva Primăriei, pentru plata daunelor provocate la autovehicule.

Respectați regimul legal de viteză, rulați cu prudență în curbe, la trecerile peste poduri și în zonele periculoase și păstrați o distanță de siguranță ceva mai mare decât până acum față de vehiculul în spatele căruia rulați. Totodată, vă reamintim că, pe un carosabil acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, este obligatoriu să aveți echipat autovehiculul cu anvelopele de iarnă”, le-a transmis șoferilor agentul șef principal Daniel Zontea.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri