O mașină condusă de un minor a scăpat de sub control: șoferul a murit, iar alți doi copii sunt răniți VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragedia a avut loc duminică seara, 4 decembrie, pe un drum național din județul Vâlcea, în localitatea Băbeni. Din cei trei ocupanți ai mașinii, toți minori, doi au supraviețuit.

Trei copii au plecat cu o mașină la plimbare, dar lipsa de experiență a șoferului a făcut ca acesta să piardă controlul asupra mașinii care s-a izbit puternic de un cap de pod, iar mai apoi de un stâlp de iluminat, după cum se poate observa și din video atașat.

Accidentul s-a produs pe DN64, în localitatea Valea Mare, componentă a orașului Băbeni. 

„Potrivit spuselor apelantului, este posibil să existe trei victime dintre care una încarcerată și două în afara autoturismului”, au fost primele informații furnizate de autoritățile din Vâlcea.

Ulterior, aceeași sursă a revenit și menționat că mai multe echipaje s-au mobilizat pentru intervenția la accident. „La fața locului se deplasează un ASAS - o autospecială de stingere cu apă și spumă, un echipaj de Descarcerare, un echipaj SMURD, două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) de tipul 1C și 1B (tipuri de ambulanță - n.red.)”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger.

Mașina condusă de un minor a scăpat de sub control șoferul a murit iar alți doi copii sunt răniți
Accident mortal cu minori pe DN64 în Băbeni Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Reprezentantul Poliției Județene Vâlcea a oferit mai multe explicații despre producerea accidentului și a confirmat că mașina era condusă de către un minor: „Polițiștii rutieri intervin în acest moment la un eveniment rutier soldat cu rănirea mai multor persoane. Din primele verificări efectuate s-a constatat faptul că, un minor în timp ce conducea un autoturism în care se mai aflau alți doi pasageri, pe DN 64, în localitatea Băbeni, ar fi pierdut controlul volanului, intrând într-un cap de pod”.

Purtătoarea de cuvânt a Poliției vâlcene, Georgiana Țîrcu, a mai menționat: „În urma impactului a rezultat decesul pasagerului dreapta față, rănirea gravă a conducătorului auto, cât și a celuilalt pasager. Polițiștii efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului rutier”.

Reprezentantul ISU Vâlcea a adăugat că două victime, de 13 și respectiv 14 ani, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean din Râmnicu Vâlcea, iar pentru cea de-a treia, de 16 ani, manevrele de resuscitare din păcate nu au dat nici un rezultat, fiind declarat decesul de către medicul SAJ.

Mașina condusă de un minor a scăpat de sub control: șoferul a murit, iar alți doi copii sunt răniți
Accident mortal cu minori pe DN64 în Băbeni Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Nu se cunoaște cu exactitate dacă persoana decedată însă se afla la volan, așa cum s-a crezut inițial, sau pe scaunul din dreapta față, cum s-a concluzionat ulterior. 

Polițiștii rutieri fac cercetări pentru a afla nu doar cum s-a produs accidentul, dar și cine dintre cei trei copii se afla de fapt la volan în momentul accidentului.

Traficul pe DN64 a fost blocat total în urma producerii acestei tragedii.

Este al doilea accident rutier al serii soldat cu întreruperea traficului. Primul incident s-a produs cu trei ore mai devreme pe DN7 / E81, în localitatea Bujoreni - Vâlcea, unde un pieton de 44 de ani a fost lovit de o mașină condusă de un șofer de 72 de ani, în timp ce traversa strada. Victima a ajuns de asemenea la UPU, dar traficul în zonă a fost paralizat mai bine de o oră, motiv pentru care șoferii s-au văzut nevoiți să aleagă o rută alternativă, de pe malul opus al râului Olt. 

De altfel, traficul pe Valea Oltului între Sibiu și Vâlcea a fost întreaga zi de coșmar. Au fost cozi atât în zona Mohu, cât și în zona Boița, în județul Sibiu, dar și între Brezoi și Călimănești, în județul Vâlcea, mai ales după lăsarea întunericului, unde s-a circulat practic bară la bară. 

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite