Trei spanioli au murit în tragicul accident de la Hula Bradului, pe DN1, în Sibiu. A supraviețuit mezina VIDEO

0
Publicat:

Una dintre tragediile de pe șoselele României s-a consumat duminică seara, 4 decembrie, pe DN1, în județul Sibiu. În urma unui carambol, trei persoane și-au pierdut viața, iar alte două sunt rănite.

Reprezentanții Poliției Județene Sibiu au oferit luni, 5 decembrie, mai multe amănunte despre cum s-a produs acest incident, în care și-au pierdut viața trei spanioli, dar și faptul că s-a deschis în acest caz un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală. Din familia din Spania a supraviețuit doar o copilă de 15 ani, care se află în stare gravă la spital. 

Reamintim faptul că în seara de 4 decembrie, în jurul orei 20:45, în zona Hula Bradului Sibiu, de pe DN 1, trei mașini s-au ciocnit violent, impactul soldându-se cu cinci victime. A mai existat o persoană care s-a ales cu leziuni în urma acestui accident mortal pe DN1, dar a refuzat transportul la spital. 

Potrivit polițiștilor sibieni vinovat de producerea întregii tragedii este un șofer din Gorj: „Din primele cercetări efectuate de către polițiștii Serviciului Rutier Sibiu a rezultat faptul că, în timp ce conducea un autoturism dinspre Veștem spre Brașov, la km. 293+500 m, un bărbat în vârstă de 63 de ani, din județul Gorj, s-ar fi angajat în depășirea unei autoutilitare, încălcând marcajul longitudinal continuu și ar fi pătruns pe contrasens unde a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism condus dinspre Brașov, proiectându-l în alt autoturism care circula în spatele acestuia”.

În urma impactului frontal și-au pierdut viața trei persoane, toate din autoturismul condus dinspre Brașov. „Este vorba despre conducătorul auto, în vârstă de 67 de ani, și două femei în vârstă de 21, respectiv 55 de ani, toți cetățeni străini”, a mai menționat purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu, Elena Welter.

Sursa citată a mai transmis și că în urma accidentului a rezultat și vătămarea corporală gravă a șoferului din județul Gorj, precum și a unei alte pasagere din mașina în care s-au aflat persoanele decedate, o tânără în vârstă de 15 ani, tot cetățean străin.

„La volanul celui de-al treilea autoturism se afla o tânără în vârstă de 20 de ani, din județul Vâlcea. Nu au rezultat victime din acest autovehicul”, a mai precizat reprezentanta Poliției Sibiu..

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu a mai specificat: „În cauză, la nivelul Serviciului Rutier Sibiu, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă, urmând ca, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, să fie stabilite toate circumstanțele exacte în care s-a produs acest accident rutier”.

În ultima zi a minivacanței de 1 Decembrie a fost haos pe șoselele României. Între Sibiu și Vâlcea, inclusiv pe Valea Oltului, dar și drumul dintre Sibiu și Brașov, DN1, s-a circulat bară la bară, fapt ce i-a determinat pe mulți șoferi să-și piardă răbdarea, precum cel din Gorj, care a provocat tragedia de la Hula Bradului, să încalce regulile de circulație.

În acest context s-a produs accidentul mortal de pe DN1, în care au murit trei spanioli, membri ai aceleiași familii. O depășire neregulamentară a unui șofer român a cauzat întreaga tragedie.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite