Motivul pentru care unii români vor fi vizitaţi din nou de recenzori, deşi perioada de recenzare s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful Statisticii braşovene a anunţat că recensământul continuă cu cercetarea post-recensământ
Şeful Statisticii braşovene a anunţat că recensământul continuă cu cercetarea post-recensământ

Braşovenii care locuiesc în Centrul Civic, în zona Onix, au fost înştiinţaţi că vor fi vizitaţi din nou de recenzori. Şeful Statisticii braşovene, Ion Popescu, spune că a început cercetarea post-recensământ.

Între 8 şi 19 august are loc cercetarea post-recensământ. Aceasta este o etapă în care se verifică dacă datele culese prin auto-recenzare şi recensământul faţă în faţă au fost corect înregistrate de Institutul Naţional de Statistică Economică. 

„În această perioadă, mai precis 8-19 august, în toate judeţele ţării are loc o cercetare statistică post-recensământ. Se verifică acum credibilitatea informaţiilor culese în cele două etape, respectiv auto-recenzare şi recenzare faţă în faţă. Apoi, vedem dacă sunt dubluri, dacă sunt omisiuni şi, prin compararea celor două informaţii, cei de la Bucureşti vor stabili, în final, anumite date care vor fi bătute în cuie”, a explicat Ion Popescu, şeful Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov.

Mai mulţi braşoveni au fost deja avertizaţi asupra acestei etape, care, însă, nu se va desfăşura decât în două localităţi din judeţ şi nici aici în întregime. La Braşov, doar într-o parte a unui cartier al municipiului şi în comuna cu cel mai mare procent de persoane recenzate se va derula acţiunea.

„La noi, la Braşov, noi am ales o zonă din oraş, iar INSSE a ales comuna Hârseni pentru cercetarea post-recensământ. Avem 11 mini-sectoare în Braşov şi 10 în Hârseni,  în în total 21 de sectoare. Avem 21 de persoane care sunt instruite şi deja au pornit pe teren. Interviu va fi doar faţă în faţă, nu prin telefon, nu auto-recenzare sau ştiu eu ce alte metode care au fost folosite în cele două etape”, a adăugat Ion Popescu.

În urma recensământului, a rezultat că judeţul Braşov are o populaţie de 515.000 de locuitori, faţă de estimarea de 553.000. Ion Popescu spune că, la Braşov, estimarea a fost în plus faţă de recensământul din 2011, când Braşovul avea 549.000 de locuitori. Astfel se explică şi de ce în judeţ au fost recenzate doar 93,2% din persoanele estimate că ar avea reşedinţa aici.  

Vă recomandăm să mai citiţi:

Droguri la festivalul rock de la Râşnov. Cu ce erau „înarmaţi” doi tineri care doreau să profite de pe urma evenimentului

Cum intrăm, cum circulăm şi cum ieşim din sensurile giratorii. Greşeala din legislaţie care încurcă tot

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite