Recensământ 2021: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puţin decât în 2011

0
0
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS) a prezentat joi câteva date rezultate din recensământul general al populaţiei. El a spus că ”aproximativ 19 milioane e populaţia aflată pe teritoriul României” la Realitatea TV. La precedentul recensământ, cel din 2011, populatia stabilă a României era de 20,12 milioane, potrivit INS.

”Sunt pesimist în ce priveşte evoluţia demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii şi pe piaţa muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a spus Tudorel Andrei.

În afara ţării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

”Am observat o tendinţă: oraşele reşedinţă de judeţ îşi reduc populaţia şi creşte populaţia din localităţile limitrofe”, a spus Tudorel Andrei. Oficialul român a mai spus că 46% din populaţie trăieşte în mediul rural.

”600.000 de locuinţe secundare nu sunt ocupate. Căutăm explicaţii, cum se poate întâmpla aşa ceva”, a spus Tudorel Andrei, arată g4media.ro. El a mai spus că 95% din populaţia estimată a ţării a completat chestionarele de recensământ. ”Mai puţin de 5% nu au oferit informaţiile. Aproape 47% din populaţie a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca ţintă”, a adăugat Tudorel Andrei.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite