Recensământ 2021: Aproximativ 19 milioane de locuitori pe teritoriul României, cu un milion mai puţin decât în 2011

0
0
 Recensamant / autorecenzare Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Tudorel Andrei, pre┼čedintele Institutului Na┼úional de Statistic─â (INS) a prezentat joi c├óteva date rezultate din recens─âm├óntul general al popula┼úiei. El a spus c─â ÔÇŁaproximativ 19 milioane e popula┼úia aflat─â pe teritoriul Rom├ónieiÔÇŁ la Realitatea TV. La precedentul recens─âm├ónt, cel din 2011, populatia stabil─â a Rom├óniei era de 20,12 milioane, potrivit INS.

ÔÇŁSunt pesimist ├«n ce prive┼čte evolu┼úia demografic─â. ├Än 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. ├Änseamn─â dezechilibre majore la pensii ┼či pe pia┼úa muncii. Nu mai e piramida v├órstelor, e o baz─â mic─âÔÇŁ, a spus Tudorel Andrei.

În afara ţării sunt circa 4 milioane de români, a spus oficialul, citând un raport ONU.

ÔÇŁAm observat o tendin┼ú─â: ora┼čele re┼čedin┼ú─â de jude┼ú ├«┼či reduc popula┼úia ┼či cre┼čte popula┼úia din localit─â┼úile limitrofeÔÇŁ, a spus Tudorel Andrei.┬áOficialul rom├ón a mai spus c─â 46% din popula┼úie tr─âie┼čte ├«n mediul rural.

ÔÇŁ600.000 de locuin┼úe secundare nu sunt ocupate. C─âut─âm explica┼úii, cum se poate ├«nt├ómpla a┼ča cevaÔÇŁ, a spus Tudorel Andrei, arat─â g4media.ro. El a mai spus c─â 95% din popula┼úia estimat─â a ┼ú─ârii a completat chestionarele de recens─âm├ónt. ÔÇŁMai pu┼úin de 5% nu au oferit informa┼úiile. Aproape 47% din popula┼úie a completat chestionarele online, noi aveam 35% ca ┼úint─âÔÇŁ, a ad─âugat Tudorel Andrei.Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite