Motivul incredibil pentru care mai mulți brașoveni sau turiști au pierdut trenul: stații RAT paralele

0
Publicat:

În Livada Poștei din Brașov, linia 4 are stație atât pe sensul spre Șchei, cât și spre gară, una lângă alta. Mulți au pierdut trenul pentru că au luat autobuzul spre Șchei, de la peronul alăturat.

Doar un afiș face diferența între cele două sensuri ale linie 4 FOTO Ioan Buciumar
Doar un afiș face diferența între cele două sensuri ale linie 4 FOTO Ioan Buciumar

Capătul de linie de la Livada Poștei al RATBV le-a creat probleme mai multor brașoveni și, mai ales, turiști. Aici există două peroane alăturate la care vin autobuzele de pe linia 4. Unul dintre peroane este pentru mașinile care merg spre gară, altul pentru cele care merg spre Prund.

Nu de puține ori, călători care se grăbeau spre gară ca să prindă un tren au urcat în autobuz și au constatat abia după sensul giratoriu de la colțul hotelului Aro că mașina îi duce în Șchei și nu la gară. Cum șoferii nu au voie să oprească între stații, oamenii ajungeau la Maternitate și se întâmpla să piardă trenul până reveneau la Livada Poștei și urcau în alt autobuz spre gară.

Chiar călătorul care s-a îndepărtat m-a întrebat dacă merg spre gară. Există afișe, dar nu toată lumea stă să le citească, mai ales cei care vin în ultimul moment sau chiar în fugă. Încercăm să mulțumim pe toată lumea, dar nu reușim tot timpul”, spune unul dintre șoferii de pe linia 4.

Călătorii, confuzi

Legat de linia 4, nemulțumirile sunt de mai multe feluri.

Am sunat la IJTL, cum îi spunea înainte, pentru că atât 4, cât și 37 pleacă la aceeași oră. Dacă pierzi unul, îl pierzi și pe celălalt și după aceea trebuie să aștepți. Să modifice un pic orarul, îi rugăm frumos”, spune o brașoveancă.

Mulți nu înțeleg care autouz îi duce la gară nici după ce li se explică.

Deși ambele spun că merg la gară, după cum scrie, abia acum am înțeles, că mi-ați explicat dumneavoastră. Nu a fost o idee foarte bună să meargă mașinile din aceeași stație în două direcții diferite”, spune un alt pasager.

E o mare încurcătură: la peronul doi nu oprește linia 4, aici e peronul 6. În plus, nu ai cum să știi dacă merge în Șchei sau merge la gară”, crede o femeie. Conducerea RATBV spune că analizează situația pentru găsirea celei mai bune soluții pentru această situație.

RATBV ia în calcul eliminarea uneia dintre cele două stații

Având în Vedere că în anul 2023 am înregistrat mai multe reclamații cu privire la confuzia stațiilor liniei 4 din Livada Poștei, acolo unde cele două stații se intersectează pentru urcarea spre Șchei, respectiv coborârea spre gară, analizăm posibilitatea eliminării pentru urcarea spre Șchei a opririi în Livada Poștei, urmând ca pasagerii care merg spre Șchei să fie deserviți la urcare la prima stație, Maternitate”, a anunțat Marian Geman, director RATBV SA.

Directorul firmei de transport public spune că soluția actuală a fost adoptată deoarece, altfel, distanța dintre stații este prea mare. Totuși, în cazul liniei 52, stațiile sunt exact așa cum ar putea fi în viitor și pe linia 4.

BraşovPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite