Lacul de unghii expiră? Cum îți dai seama că s-a învechit oja, testul banal care te scoate din încurcătură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e chiar sfârșitul lumii dacă folosești un lac expirat, însă, cu siguranță, efectul nu va fi la fel de spectaculos ca atunci când îți colorezi unghiile cu o ojă aflată în termenul de valabilitate. Spre deosebire de alte produse cosmetice, la ojă lucrurile stau puțin diferit.

Cum îți dai seama că oja este expirată FOTO Shutterstock
Cum îți dai seama că oja este expirată FOTO Shutterstock

Sticla medie are o durată de viață de aproximativ doi ani, spune expertul în unghii Tina Wang, proprietarul Salonului Lunula din Brooklyn, New York, relatează yahoo.com

"Pentru a ști exact este mai important să ne gândim cât de des a fost folosit și cum a fost păstrat", adaugă ea. 

"Expunerea la soare și controlul temperaturii sunt doi factori care joacă un rol important. O ojă care a fost păstrată constant într-un spațiu răcoros și uscat - starea preferată - va dura mai mult decât una care a fost lăsată în lumina directă a soarelui cu un capac care nu a fost complet închis și poate chiar mai mult de doi ani", explică ea.

Calitatea unui lac de unghii se degradează în timp. „Nu se va întinde la fel de bine, pigmentul nu va fi la fel de vibrant și se va produce separarea”, explică Mary Berry, fondatoare și CEO Cosmos Labs. Acest lucru se datorează faptului că lacul de unghii conține solvenți care în cele din urmă se evaporă, determinând ingredientele rămase să devină groase și să nu se mai amestece la fel de ușor. Și pigmenții încep să se estompeze, adaugă ea.

În timp ce multe persoane folosesc separarea culorilor ca un indicator al depășirii termenului de valabilitate, Wang observă că acest lucru nu este întotdeauna o regulă. „Separarea culorii are loc deoarece ingredientele nu au aceeași densitate”, spune ea. De aceea este bine să agitați o sticlă înainte de a o deschide. Deși acesta poate fi un semn, este mai important să căutați alte modificări ale culorii și texturii, spune ea. Dacă nuanța s-a schimbat de când ați cumpărat-o și/sau arată groasă și mai închisă la culoare, probabil că a expirat. Un alt aspect este legat de miros. Dacă miroase ciudat sau are un miros puternic, este timpul să-l arunci", subliniază Berry.

Lipiți o etichetă atunci când ați cumpărat-o

Trebuie menționat că, spre deosebire de multe produse de îngrijire a pielii, lacurile de unghii nu au o dată de expirare pe ambalaj. Dacă doriți să urmăriți exact cât timp aveți o sticlă, lipiți o etichetă mică pe partea de jos sau pe capac și notați când ați cumpărat-o.

În timp ce eficacitatea și potențiala contaminare cu bacterii pot fi o preocupare reală cu alte produse cosmetice, utilizarea lacului de unghii vechi, cel mai probabil, va avea ca rezultat un aspect mai puțin strălucitor. „Principala problemă cu utilizarea unui lac de unghii care a fost deschis de mai bine de doi ani este că nu va oferi o experienșă la fel de bună pentru utilizator. Probabil va fi gros și greu de întins, iar culoarea va fi estompată,” spune Berry. 

„Pe măsură ce oja îmbătrânește își pierde capacitatea de a susține o aplicare uniformă și frumoasă. Lacul proaspăt se va aplica fără probleme și va dura pe unghii, în timp ce lacul vechi poate începe să se decojească imediat după ce îl aplicați”, adaugă Wang. 

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite