Matematica i-a încurcat pe elevi la simularea Evaluării Naționale 2024. „A fost oribil!“

0
Publicat:

Matematica a fost o probă extrem de dificilă la simularea Evaluării Naționale. Cei mai mulți elevi s-au plâns de dificultatea examenului, mai ales a problemelor de geometrie.

Elevii Liceului Johannes Honterus spun că proba la Matematică a fost dificilă FOTO Ioan Buciumar
Elevii Liceului Johannes Honterus spun că proba la Matematică a fost dificilă FOTO Ioan Buciumar

Proba la Matematică le-a dat mari bătăi de cap elevilor brașoveni la simularea examenului de Evaluare Națională. Dacă, luni, 5 februarie 2024, la Limba Română, foarte mulți elevi de la școlile de top din Brașov se declarau mulțumiți, marți, 6 februarie 2024, în urma probei la Matematică, dezamăgirea era aproape totală.

Astăzi a fost greu! Matematica e întotdeauna mai dificilă, subiectele de geometrie au fost foarte grele. Am făcut ceva, cât de cât, dar mult mai puțin decât ieri”, a spus un elev care a susținut simularea la Colegiul Național Unirea.

Mult mai greu față de Română. Au fost subiectele mai caudate, să spun așa, de la felul în care erau formulate problemele, totul a fost foarte ciudat. Să zicem că m-am descurcat, dar, dacă e mai greu la simulare, înseamnă că la examen o să fie OK”, a spus o elevă care a fost la aceeași școală.

Simulare dificilă la Matematică FOTO Ioan Buciumar
Simulare dificilă la Matematică FOTO Ioan Buciumar

Mie mi s-a părut oribil! Eu n-am știut nimic! Cred că iau 6. Îmi arată că am foarte mult de pregătit pentru examenul adevărat”, a spus colega primei fete.

Colegiul Național Unirea are un profil uman, însă nici la Liceul Johannes Honterus lucrurile nu au stat mult mai bine.

A fost ok, am scris tot, nu știu dacă e și correct, dar să sperăm la ce e mai bine. Subiectul al treilea, cel de geometrie, mi s-a părut cel mai greu”, a spus unul dintre elevii care păreau cei mai fericiți după ce au ieșit din școală.

Subiectul al treilea a fost destul de dificil, dare u zic să peste 8,50 tot iau”, a spus prietenul primului elev.

Al treilea dintre colegi era ceva mai dezamăgit. „Nu prea sunt mulțumit de ce am făcut. Subiectul al treilea a fost greu, greu de tot, dar sper să iau un 8”, a spus elevul.

La Brașov sunt 101 centre de examen (din 105 unități cu absolvenți de clasa a VIII-a), iar numărul candidaților înscriși este de 1.531.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite