Instalațiile de produs zăpadă din Poiana Brașov au fost pornite. Când se va putea schia în stațiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Temperaturile din aceste zile au permis pornirea instalațiilor de produs zăpadă artificială în Poiana Brașov. Primăria speră ca la sfârșitul săptămânii să se poată schia în partea superioară a pârtiei. 

Au pornit instalațiile de zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov
Au pornit instalațiile de zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov

Maxima zilei de marți din Poiana Brașov a fost de minus 6 grade Celsius, iar temperaturile spre Vârful Postăvaru au fost și mai scăzute. Minima de marți, 13 decembrie, în Poiană a fost de minus 11 grade Celsius, astfel că temperaturile au fost cum nu se poate mai propice pentru folosirea tunurilor și lăncilor de zăpadă.

Administratorii domeniului schiabil din stațiunea de munte au pornit instalațiile de producere a zăpezii artificiale încă de luni, 12 decembrie. Primele tunuri și lănci care funcționează sunt cele din partea superioară a masivului, pentru a fi amenajate depozite de zăpadă, care, atunci când prognoza meteo va fi una favorabilă, vor fi folosite pentru amenajarea pârtiilor.

Având în vedere temperaturile anunțate pentru aceste zile, am pornit de luni seara sistemele de producere a zăpezii artificiale. În partea superioară a Masivului Postăvaru vom face depozite în zonele care sunt mai reci chiar în situația care se anunță pentru weekend, când ar putea fi temperaturi de până la 10 grade Celsius”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Au pornit instalațiile de produs zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov
Au pornit instalațiile de produs zăpadă din Poiana Brașov FOTO Primăria Brașov

Zăpada artificială produsă cu ajutorul instalațiilor reprezintă baza pentru amenajarea pârtiilor, dar municipalitatea speră să fie ajutată și de precipitațiile sub formă de ninsoare, astfel încât să poată amenaja pârtiile măcar în partea superioară și să se poată schia înainte de Crăciun.

Dacă natura vine în sprijinul iubitorilor schiului și ai celorlalte sporturi de iarnă, nu la fel stau lucrurile și cu prețurile din Poiană. Scumpirile din domeniul energiei au condus la majorări de tarife la transportul pe cablu.

Astfel, din acest sezon, o urcare simplă costă 30 de lei, cu 5 lei mai mult ca anul trecut. Cei care vor să cumpere cartele cu 60 de puncte vor scoate din buzunar 250 de lei, față de 235 de lei, anul trecut.

În ciuda creșterilor de preț, hotelierii și cei din domeniul HoReCa anunță un număr mai mare de rezervări față de anul trecut, semn că românii vor să se distreze la munte.

Braşov


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri